Ens trobem a:

3.500 Persones participen a la 28ª Bicicletada Popular de Tarragona

Fotografia
Fotografia
Fotografia
Fotografia
Nota Premsa

Un any més, Tarragona ha celebrat la festa dels ciclistes, en una jornada lúdica, esportiva i social per a tota la família que ha servit als participants per gaudir d’un agradable passeig en bicicleta per uns carrers de la ciutat lliures de cotxes. La 28a Bicicletada popular de Tarragona ha aplegat 3.500 participants en un matí de diumenge governat pel bon temps que ahir dissabte va impedir la celebració de la 6a Exhibició Aèria de Tarragona. Aquesta, finalment, ha tingut lloc avui al migdia, servint de cloenda perfecta a una jornada lúdica i esportiva per a tota la família.

I és que, des de primera hora del matí, els ciclistes de totes les edats han anat fent acte de presència a l’avinguda Vidal i Barraquer, per prendre part un cop més d’una bicicletada que és tot un clàssic de la primavera tarragonina.

Els ciclistes han gaudit d’una agradable passejada per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, en un circuit de 17 quilòmetres que ha transcorregut per Torres Jordi, Passeig de la Independència, Pont Vell, Polígon Francolí, autovia de Salou, Carretera de València, Avinguda Roma, Marquès de Montoliu, Avinguda Catalunya, Maria Cristina, Passeig Torroja, Camí de la Cuixa, Mozart, Internet, Joan Fuster, Passeig Marítim, Moll de Costa, Pere Martell, Torres Jordi, Passeig de la Independència, Via Roma (lateral) i Vidal i Barraquer.

Circuït de 2,4 km per als més petits

Per la seva banda, els més petits han protagonitzat la seva pròpia bicicletada, amb un circuit de 2,4 quilòmetres especialment pensat per a ells. En aquest cas, el recorregut ha sortit de Vidal i Barraquer i ha passat per Torres Jordi, Pere Martell, Trafalgar, passeig Independència, lateral Via Roma, amb arribada a Vidal i Barraquer.

Un cop els ciclistes han anat arribant a la meta, l’organització de la Bicicletada els ha obsequiat amb una bossa commemorativa de l’acte, amb productes d’avituallament per recuperar les forces, en una jornada que ha transcorregut sense incidències gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, tant del Patronat Municipal d’Esports, com dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i de Protecció Civil.

Junt amb ells, han fet possible la Bicicletada el Club Ciclista Campo Claro i l’Ajuntament de Tarragona, organitzadors junt amb el Patronat Municipals d’Esports; i Repsol, BASF, Carrefour com a col·laboradors principals, així com també Port de Tarragona, Ruzafa, Ematsa, Ocine, Club Gimnàstic, comprarbici.com, Velarte, Coca-Cola, Automatic Tarraco, Diari Més i Tarragona Ràdio.

Però els autèntics protagonistes de la jornada han estat els seus participants, fins a 3.500 ciclistes, que han pogut gaudir mentre recuperaven forces d’una espectacular exhibició de biketrial a càrrec de l’equip Bikepark Costa Daurada. Finalment, la 28a Bicicletada popular de Tarragona ha ofert el tradicional sorteig de premis entre els participants. Els guanyadors del mateix s’han endut bicicletes, cascs de ciclisme, entrades per al partit de futbol entre Nàstic i Cultural Leonesa del proper 19 de maig, entrades de cinema, dessuadores de Dani Pedrosa i una samarreta signada pels jugadors del Nàstic.

Milers de persones han vist l’exhibició aèria

Completada la 28a Bicicletada, l’atenció s’ha traslladat a la façana marítima de Tarragona, on a les 13.30 hores ha tingut lloc la 6a Exhibició Aèria de Tarragona, patrocinada per Repsol i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Milers de persones han gaudit en directe i de ben a prop unes figures de vol acrobàtic increïbles, espectaculars i d’extrema dificultat que han ofert els membres de l’equip Bravo3 Repsol, que en aquesta ocasió han estat acompanyats per la Patrulla Acrobàtica Jacob 52 i per Alex Balcells. 

Equip Bravo3 Repsol

Creat l’any 2009 per tres dels millors pilots a nivell mundial, com són Cástor Fantoba, Anselmo Gámez i Juan Velarde, l’equip Bravo3 Repsol apropa el món únic i emocionant del vol acrobàtic al públic en general. Volen vions Sukhoi 26, construïts amb fibra de carboni, titani i amb motors de més de 400 cavalls de potència. Els tres pilots van començar a practicar el vol en formació l’any 2006. Avui, l’equip Bravo3 Repsol és una formació molt coneguda arreu del món i actualment és l’única formació de Sukhoi en actiu. Bravo3 Repsol té la seva base d’entrenament a prop de Madrid, tot i que volen i competeixen arreu del món.

El programa de vol de l’equip Bravo3 Repsol és diferent a qualsevol altra exhibició, ja que inclou dos avions d’altes prestacions, en formació tancada, combinat amb figures d’estil lliure de gran espectacularitat: una combinació única pel seu contingut i nivell de pilotatge.

Aquest temporada, el seu programa compta amb 20 figures, 16 de les quals tenen lloc en ajustada formació tancada, i 5 figures d’estil lliure individuals. Tot plegat configura un espectacle que deixa sense paraules al públic, gràcies als molts anys d’entrenament en estil clàssic i a la tècnica adquirida en la categoria unlimited del circuit mundial de vol acrobàtic.

Anselmo Gámez (València, 1971), és pilot professional de línia aèria, actualment comandant de la família Airbus A319/20/21 i instructor de vol. Acumula 14.000 hores de vol. Acumula 17 medalles i va ser membre de l’Equip Nacional de Vol Acrobàtic i Esportista d’Alt Nivell entre 2004 i 2015. És membre i fundador de l’equip de vol en formació Bravo3 Repsol.

Cástor Fantoba (Pamplona, 1966). Enginyer Tècnic Aeronàutic, després de treballar en el manteniment d’aeronaus, la seva vocació aeronàutica el porta a formar-se com a pilot. A més, és Comandant de línia aèria, qualificat en Boeing 737, 757 i 767, i pilot d’extinció d’incendis.

És instructor de vol i membre de l’equip espanyol de vol acrobàtic des del 1999. Va guanyar el seu primer campionat nacional el 2002 i forma part de l’equip Bravo3 Repsol com a líder o punt dret en els vols en formació. En el seu palmarès hi destaca el títol de campió d’Europa 2014, triple medalla de bronze en el Mundial 2017, doble medalla de bronze en el Mundial 2015, medalla de bronze en Clàssic i en Freestyle en el campionat d’Europa 2016, set vegades campió d’Espanya i reconegut com a Esportista d’Alt Nivell des del 2005.

Juan Velarde (Madrid, 1974), també és pilot de transport de línies aèries, volant actualment un Airbus A330. Ha estat instructor de vol tant d’Airbus A320 com en aviació lleugera. Des del 2015 és pilot de la popular cursa Red Bull Air Race.

Entre 2004 i 2015 va ser membre de l’Equip Nacional de Vol Acrobàtic i Esportista d’Alt Nivell. Membre de l’equip Bravo3 Repsol, volant com a líder o punt dret en els vols en formació. També és pilot de vol sense motor, paracaigudista de caiguda lliure i ha competit en rallis aeris. A més, és pilot de la prestigiosa col·lecció d’avions històrics Fundación Infante de Orleans (FIO).

Patrulla Acrobàtica Jacob 52

Nascuda l’any 2003 amb ocasió del Centenari de l’Aviació, és el resultat de la voluntat i l’esforç dels membres d’una Associació única per estendre l’afició al vol acrobàtic. Comptaven amb l’avió ideal i diversos socis amb la suficient formació aeronàutica, adquirida en l’Exèrcit de l’Aire espanyol, per afrontar el repte. El seu debut es produeix a la Base Aèria de Torrejón (Madrid) i, des de llavors, han participat en un gran ventall d’exhibicions i festivals aeris.

La Patrulla Acrobàtica Jacob 52 està formada per cinc avions Yak 52 pilotats per:

  1. Juan José Barta Hernández, Líder.
  2. Javier Cruz Pérez, Punt Dret.
  3. Tomás Castro de la Torre, Punt Esquerre.
  4. Gonzalo O’Kelly Pérez, Gos.
  5. Manuel Rey Cordeiro, Sol.

Entre tots sumen gairebé 100.000 hores de vol.

Àlex Balcells

La sisena exhibició aèria de Tarragona s’ha vist completada amb una tercera actuació aèria, la protagonitzada per Alex Balcells (Igualada, 1981). Pilot professional de línia aèria, amb 8.000 hores de vol, és també instructor de vol i de vol acrobàtic, i membre de l’equip nacional en categoria il·limitada, des del 2017. Balcells és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, i en el seu palmarès com a pilot de vol acrobàtic hi figuren tres campionats d’Espanya en categoria avançada (2013, 2014, 2015), un subcampionat d’Espanya (2016) i un subcampionat d’Espanya en categoria avançada (2012), a més de tres medalles de bronze a la Copa Triangular de Vol Acrobàtic, en categoria Elemental (2005), Intermèdia (2006) i Avançada (2009).