Ens trobem a:

AEQT i AEST impulsen una nova Certificació de Garantia en Qualitat exigible el 2020

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) han impulsat un nou sistema de certificació de qualitat per tal d’avaluar i acreditar la tasca que desenvolupen les empreses que donen servei a les companyies associades a l’AEQT.

Aquest nou Sistema de Qualificació en Qualitat, que serà exigible a partir l’1 de gener de 2020,  vol estandarditzar i protocol·litzar la qualificació, en termes de qualitat, de les empreses contractistes, mitjançant un sistema d’avaluació que va des d’1 fins a 5 estrelles, en funció d’una sèrie de paràmetres. Es tracta d’un sistema de qualificació propi, dissenyat i elaborat per un equip de tècnics de l’AEQT i l’AEST i implementat per l’empresa SGS.

La certificació de Garantia en Qualitat AEQT-AEST s’exigirà a les empreses de manteniment habitual, ja sigui com a requisit obligatori per a la seva contractació o , en el seu cas, valorant-se les condicions contractuals.

L’establiment i implantació d’aquest programa d’assegurament de qualitat aplicat a les activitats de manteniment de la instal·lació té com a finalitat proporcionar la garantia de qualitat adequada i assegurar el compliment dels estàndards establerts en aquest àmbit per les empreses associades a l’AEQT.

Miguel Muñoz, president de la Comissió d’Empreses de Serveis de l’AEQT, afirma que: ”Les companyies químiques associades a l’AEQT creiem fermament que un sector altament tecnificat i competitiu com és el sector químic requereix dels més alts estàndards de seguretat i qualitat en els seus processos i instal·lacions. Per això és fonamental que les empreses externes que ens ofereixen els seus serveis disposin de sistemes de Gestió de la Seguretat i Qualitat certificats per empreses auditores acreditades, per això animem a totes aquelles empreses a presentar la seva sol·licitud d’auditoria”.