Ens trobem a:

AEQT i AEST impulsen una nova Certificació de Garantia en Qualitat

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) han impulsat un nou sistema de certificació de qualitat per tal d’avaluar i acreditar la tasca que desenvolupen les empreses que donen servei a les companyies associades a l’AEQT.

Aquest nou Sistema de Qualificació en Qualitat vol estandarditzar i protocol·litzar la qualificació, en termes de qualitat, de les empreses contractistes, mitjançant un sistema d’avaluació que va des d’1 fins a 5 estrelles, en funció d’una sèrie de paràmetres. Es tracta d’un sistema de qualificació propi, dissenyat i elaborat per un equip de tècnics de l’AEQT i AEST i implementat per l’empresa SGS.

La certificació de Garantia en Qualitat AEQT-AEST és de lliure aplicació i va més enllà de la ja implementada ISO 9001, ja que aquesta nova qualificació fa una avaluació també del treball en planta per part de les empreses. Les companyies han de revalidar cada dos anys la qualificació obtinguda.

L’establiment i implantació d’aquest programa d’assegurament de qualitat aplicat a les activitats de manteniment de la instal·lació té com a finalitat proporcionar la garantia de qualitat adequada i assegurar el compliment dels estàndards establerts en aquest àmbit per les empreses associades a l’AEQT.

Les primeres empreses que han obtingut la certificació han estat avaluades amb la màxima puntuació (5 estrelles). Aquestes són: Grupo Navec, Siemsa Industrial, Siemsa Control y Sistemas, Carbonell Figueras, Masa i Masa Servicios.

Miguel Muñoz, President de la Comissió d’Empreses de Serveis de l’AEQT, afirma que: ”Les companyies químiques associades a l’AEQT creiem fermament que un sector altament tecnificat i competitiu com és el sector químic requereix dels més alts estàndards de seguretat i qualitat en els seus processos i instal·lacions, per a això és fonamental que les empreses externes que ens ofereixen els seus serveis disposin de sistemes de Gestió de la Seguretat i Qualitat certificats per empreses auditores acreditades, per això animem a totes aquelles empreses a presentar la seva sol·licitud d’auditoria”.