Ens trobem a:

Bayer decideix concentrar la seva activitat en Ciències de la vida

Nota Premsa pdf

Bayer té previst centrar la seva activitat exclusivament en les seves divisions de Ciències de la vida -HealthCare i CropScience- i treure a borsa la seva divisió MaterialScience com a empresa independent. D’aquesta manera, Bayer es posiciona com a empresa líder mundial en l’àmbit de la salut de les persones, els animals i les plantes. El consell de supervisió va aprovar els plans del consell d’administració avui dijous per unanimitat. “Crearem dos grans corporacions globals: Bayer serà una empresa d’innovació de primer nivell internacional en l’àmbit de les Ciències de la vida, mentre que MaterialScience serà un important operador en la fabricació de polímers”, va anunciar el Dr Marijn Dekkers, Conseller Delegat de Bayer, qui així mateix ha afirmat que les dues empreses tenen excel · lents perspectives d’èxit en els seus respectius sectors. Està previst que els nivells d’ocupació romanguin estables en els propers anys, tant a Alemanya com a la resta del món.

MaterialScience tindrà accés directe al mercat de capitals

Durant els últims anys, el centre de gravetat de Bayer ha virat cap a les activitats relacionades amb les Ciències de la vida a través dels reeixits llançaments dels nous fàrmacs, l’adquisició pendent de la divisió d’autocura de Merck & Co, Inc , i el bon rendiment del negoci de CropScience. El nostre objectiu és mantenir aquest desenvolupament positiu en el futur a través de noves inversions en creixement. Per tant, després d’avaluar la seva cartera de negoci, el consell d’administració ha decidit orientar l’empresa a aquestes activitats. Les Ciències de la vida ja representen el 70% de les vendes de Bayer i el 88% de l’indicador EBITDA (resultats abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions productives) abans de partides especials.

Està previst que la divisió MaterialScience surti a borsa com a empresa independent en un termini de 12 a 18 mesos. Amb aquest pas, es tracta d’assegurar que MaterialScience tingui accés directe a inversions de capital per al seu desenvolupament futur, cosa que no pot aconseguir adequadament dins del Grup Bayer a causa de les importants inversions que requerirà el creixement orgànic i extern en l’àmbit de les ciències de la vida. A més, com a empresa independent, MaterialScience podrà orientar la seva estructura d’organització i de processos i la seva cultura corporativa exclusivament cap al seu propi model industrial, ambiental i empresarial.

Bayer mantindrà una cartera equilibrada

Les empreses del futur Grup Bayer van registrar una xifra de vendes proforma d’aproximadament 29.000 milions d’euros el 2013 i comptaran amb uns 99.000 empleats, 29.500 d’ells a Alemanya. La seu social romandrà a Leverkusen.

“Bayer seguirà sent una empresa amb una cartera compensada i un interès fonamental en el creixement orgànic”, ha explicat Dekkers. En aquest sentit, l’empresa pretén augmentar la seva inversió en recerca i desenvolupament, reforçant selectivament la investigació primerenca en els punts de contacte entre HealthCare i CropScience i seguir promovent la comercialització dels fàrmacs recentment llançats amb èxit. Bayer estima que, conjuntament, aquests productes-el anticoagulant Xarelto®, el col·liri Eylea®, els agents anticancerígens Stivarga® i Xofigo® i el fàrmac per a la hipertensió pulmonar Adempas®- tenen un potencial màxim anual de vendes d’almenys 7.500 milions d’euros.

Com a empresa independent, MaterialScience gaudirà de major flexibilitat enfront de la competència global

“Creiem fermament que, arran de la seva independència, MaterialScience podrà desenvolupar la seva actual fortalesa amb més rapidesa, eficàcia i flexibilitat en l’entorn competitiu global”, va comentar Dekkers. Amb una estratègia i una cultura corporativa coordinades per assolir el lideratge tecnològic i de cost, juntament amb la capacitat d’adoptar les seves pròpies decisions sobre inversions i cartera, MaterialScience tindrà unes perspectives de desenvolupament òptimes en un mercat altament competitiu. Segons Dekkers, això inclou l’accés directe als mercats de capitals, a fi de no haver de competir amb els negocis de ciències biològiques pel finançament de cara al futur.

“MaterialScience és un negoci molt ben posicionat que gestiona instal · lacions molt modernes, competitives i de gran escala, on hem realitzat inversions constants, fins i tot en temps difícils per a l’economia”, ha assenyalat Dekker, referint-se a les fàbriques de Xangai a la Xina ia la nova planta TDI de Dormagen a Alemanya, la inauguració oficial està prevista per al desembre. Només entre 2009 i 2013, Bayer va destinar un total de 3.800 milions d’euros a inversions en immobles, maquinària i equip, així com a tasques de recerca i desenvolupament, per la divisió MaterialScience.

Després de sortir a borsa, MaterialScience serà la quarta empresa química europea, amb una xifra global de vendes (proforma) de 11.000 milions d’euros en 2013 La nova empresa tindrà uns 16.800 empleats a tot el món, 6.500 d’ells a Alemanya . Tindrà la seva seu a Leverkusen, amb un nou nom i una identitat independent.