Ens trobem a:

Bayer i la Universitat Rovira i Virgili presenten els resultats de dos projectes d’investigació en salut

Bayer i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han presentat els resultats científics del primer Premi Bayer 2011 destinat a finançar projectes de recerca en l’àmbit de la salut. El 2011 i amb motiu del 40 aniversari de la fàbrica de Bayer MaterialScience (BMS) a Tarragona, l’empresa va establir un acord de col·laboració amb la URV destinat a millorar la qualitat investigadora.

A través d’aquest acord, Bayer va donar 10.000 euros per al finançament de dos projectes de recerca en l’àmbit de la salut. Un d’ells, dirigit pel Dr. Pere Romero Aroca, està centrat en la degeneració macular, una malaltia que afecta la visió central, i que busca oferir dades fiables per establir una guia de pronòstic útil i un millor tractament. L’altre projecte de recerca, dirigit per Jorge Jove Maried, vol demostrar la relació entre el consum de polifenols (grup de substàncies químiques presents en les plantes) i la prevenció de l’ictus.

foto_acto_bayer_y_urvEls dos equips guanyadors del premi han presentat els resultats dels seus respectius projectes de recerca en un acte celebrat avui a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (FMCS) de Reus, i que ha estat presidit pel Rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i el Director General de BMS a la regió Iberia, Jesús Loma-Ossorio. En la seva intervenció, Jesús Loma- Ossorio ha volgut destacar que ” A través d’aquests premis volem col·laborar en el foment de la investigació i en el desenvolupament de projectes innovadors que puguin beneficiar la societat”.

Durant l’acte, que també ha comptat amb la participació de Ramon Estiarte, Director Mèdic de Bayer Healthcare, i Rosa Solà, Vicerectora d’Investigació i Relacions amb Institucions Sanitàries de la URV, els assistents han pogut participar del debat sobre les conclusions dels projectes.