Ens trobem a:

ChemMed Tarragona es presenta al Ministre d’Indústria en una trobada que mira al futur del sector i del territori

Foto ChemMed Visita Ministre Soria
Nota de premsa en PDF

20141021 ChemMed Visita Ministre GRUPEl Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; acompanyat per la Secretària General d’Indústria, Begoña Cristeto; ha visitat aquest dimarts les instal•lacions de ChemMed Tarragona, el Clúster Químic del Mediterrani.
Els actes previstos per la visita s’han iniciat al migdia al Complex Industrial Repsol de Tarragona, on s’ha realitzat un acte institucional amb els representants públics i privats de tot el territori.
L’acte ha estat inaugurat pel Director del Negoci Químic de Repsol, Juan Carlos Ruiz Dorado, qui els ha donat la benvinguda a l’espai i ha explicat la importància que té el centre de Tarragona per la seva companyia. Ruiz Dorado ha explicat la necessitat de fer un pas endavant en matèria d’energia a nivell global europeu, sense oblidar el cas concret i propi, com és l’espanyol.
Acabada la seva intervenció ha pujat a l’escenari el nou president de Feique, Anton Valero. El tarragoní, que des de principis de mes presideix la federació de la indústria química espanyola, ha posat damunt de la taula els valors d’un sector que aporta solucions als reptes de la humanitat. Valero ha situat Tarragona en l’epicentre dels seus parlaments, sense oblidar en cap moment la resta del territori espanyol. El president de Feique també ha incidit en el tema energètic, clau en un clúster com el tarragoní i, en general, en una indústria com la química. Escoltades les dues primeres ponències, ha estat el moment de l’audiovisual corporatiu, que presentava directament ChemMed i precedia el parlament del seu president, Jesús Loma-Ossorio.
La màxima autoritat de ChemMed i, a la vegada de l’AEQT, ha exposat els potencials que té un clúster com el que representa, assenyalant que ChemMed no és una marca que busqui contingut, sinó que es tracta d’un contingut amb més de 40 anys d’història que necessitava una marca per a projectar-se al món. Una aliança de tos els agents territorials per assegurar el futur d’una indústria que és clau en el territori. Tot i aquesta aliança total, Loma ha assegurat que es necessita el suport dels reguladors, en matèries tan importants com són energia o infraestructures. Amb aquesta demanda, el president de ChemMed ha estès la mà al Ministre, assegurant que junts serà possible un creixement que ens faci atractius com a territori i com a indústria de cara a futures inversions.

Pel seu cantó, el Ministre Soria ha tancat l’acte recollint el guant dels ponents precedents. El Ministre ha reivindicat l’aposta del ministeri per atraure noves inversions i per donar accessibilitat a una indústria com la química. El Ministre d’Indústria ha assegurat que els costos seguiran baixant aquest 2014 i que s’està fent una política cada reforci aquesta competitivitat. Soria ha dit que la fortalesa del sector químic a Tarragona es pot comprovar en la innovació, la facturació, la competitivitat i el talent. A la vegada, que ha assegurat que Tarragona és un referent del model a seguir, sent un exemple de sostenibilitat mediambiental i, a la vegada, de sostenibilitat econòmica.

Acabat els parlaments, l’acte ha acabat amb una fotografia de família que ha reunit els representants ministerials, els màxims directius de Feique, els agents del territori implicats en el Clúster i els propis dirigents de ChemMed Tarragona, en tot moment encapçalats pel president Jesús Loma-Ossorio i pel vicepresident, i a la vegada president del Port de Tarragona, Josep Andreu.
Després de la finalització d’aquest acte institucional, els dirigents de la Indústria Química han acompanyat al Ministre, en un acte privat, de visita a les instal•lacions dels polígons Nord i Sud, així com a les instal•lacions portuàries, intentant sintetitzar de la millor manera el potencial que té al darrere el Clúster ChemMed i, per tant, el sector químic tarragoní.