Ens trobem a:

Clariant, a l’índex de sostenibilitat Dow Jones

Nota Premsa pdf

Clariant, líder mundial en especialitats químiques, ha tornat a ser inclosa en Dow Jones Sustainability Index (DJSI), un dels índexs de sostenibilitat més importants a nivell global. Clariant figura tant en l’índex europeu (DJSI Europe) com en el global (DJSI World). D’aquesta manera, els analistes de RobecoSAM confirmen que, en matèria de sostenibilitat, Clariant es troba entre el 10 per cent de companyies de la indústria química líders a nivell global. La companyia ha aconseguit grans avenços en el camp de la sostenibilitat que l’han portat a entrar en aquesta llista, demostrant així un rendiment excepcional en l’àmbit econòmic, ambiental i social.

“Clariant ha incorporat amb èxit la sostenibilitat dins de la seva estratègia de negoci”, explica el CEO de la companyia, Hariolf Kottmann. “Estem orgullosos de que els nostres esforços per oferir un valor afegit a llarg termini per a tots els nostres públics siguin reconeguts per aquest referent de la indústria, un fet que ens motiva a seguir potenciant la nostra estratègia de creixement sostenible”.

La sostenibilitat és un pilar de l’estratègia de negoci de Clariant. D’aquesta manera, l’empresa no es limita a complir amb els requisits legals sinó que a més ha desenvolupat un programa integral per millorar el seu rendiment en matèria de sostenibilitat a tots els nivells, com a part d’un procés continu que permeti una major integració dins de les seves activitats de negoci i de desenvolupament de productes. A més dels seus propis programes estratègics, Clariant manté un ferm compromís amb iniciatives externes per a la sostenibilitat, com el Responsible Care Global Charter, l’Estratègia Global de Productes, i el Pacte Mundial de les Nacions Unides.

“Tornar a formar part de l’índex de sostenibilitat Dow Jones suposa un reconeixement als nostres esforços. Hem posat en marxa nombroses iniciatives de sostenibilitat en els últims anys aplicades a tots els nivells de l’empresa. La sostenibilitat està cada vegada més arrelada en la nostra cultura corporativa a nivell mundial “, diu Joachim F. Krüger, Vicepresident Sènior de Sostenibilitat Corporativa i Assumptes Regulatoris.

Considerat com un dels índexs de sostenibilitat més importants del món, el DJSI és l’índex de referència en matèria de rendiment de la sostenibilitat de les empreses líders. L’índex analitza el desenvolupament de la sostenibilitat en l’àmbit ambiental, social i econòmic, i inclou indicadors de futur. A més, té en compte diversos criteris incloent la gestió de riscos i de la cadena de subministrament, l’eco eficiència operacional, l’administració de productes, el desenvolupament del capital humà i la salut i seguretat ocupacional.