Ens trobem a:

Comunicat de l’Associació Empresarial Química de Tarragona 15-1-2020

[Nota per als mitjans: com a complement al comunicat, en el següent enllaç està disponible per a descàrrega en vídeo una declaració del president de l’AEQT, Rubén Folgado: http://www.aeqtonline.com/media/20200115-AEQT_Ruben-Folgado.mp4]

  • Des de l’Associació Empresarial Química de Tarragona lamentem profundament l’accident que va tenir lloc aquest dimarts a les instal·lacions d’IQOXE i reiterem el nostre condol a les famílies de les persones que han perdut la vida, així com el nostre suport a les persones afectades, als veïns de l’entorn, i a tots els empleats de les nostres empreses associades i de les empreses de serveis.
  • El sector químic volem transmetre l’agraïment als professionals dels cossos de seguretat i dels serveis d’emergència que han treballat en l’accident.
  • Des del primer moment, l’AEQT hem estat en contacte amb les autoritats per tal de col·laborar en la gestió de l’emergència, i també amb les nostres empreses associades per tal de coordinar internament l’emergència i la informació.
  • Les empreses associades a l’AEQT hem reaccionat de manera immediata posant en marxa les mesures de prevenció i protecció adients en cada cas, seguint en tot moment els protocols de seguretat existents i les indicacions dels serveis d’emergència.
  • L’AEQT hem convocat per als propers dies i de manera urgent reunions amb tots els agents implicats del territori per tal de treballar conjuntament, i coordinar possibles accions i millores a implementar com a sector.
  • Entre aquests agents s’inclouen els ajuntaments de l’entorn, els sindicats, les entitats veïnals, així com plataformes ecologistes. L’AEQT també estem organitzant una reunió urgent amb el Govern de la Generalitat de Catalunya.
  • L’AEQT hem iniciat un procés d’anàlisi interna de la situació per identificar possibles mesures de millora i alhora, intensificarem la col·laboració amb les administracions per treballar en la revisió dels protocols existents.