Ens trobem a:

El Curs Dow-ETSEQ 2018 clou la programació del Premi Dow 2018

Fotografia
Fotografia
Fotografia

Dow ha donat per finalitzada, de manera oficial, la programació vinculada al Premi Dow 2018, tota vegada que el Curs Dow_ETSEQ tradicionalment associat a aquest esdeveniment ja ha estat celebrat en la que ha estat la seva 29a edició.

En aquesta edició 2018 i com és costum, el Curs Dow-ETSEQ ha abordat una temàtica de màxima actualitat i interès per als alumnes participants del mateix. Així, sota el títol “Els plàstics i l’economia circular en les indústries química i alimentària”, ha captat l’atenció dels assistents al curs. Aquest ha estat coordinat per Jose Manuel Muro (Dow), Oscar Saladié (Càtedra Dow-URV) i Sandra Contreras i Jordi Gavaldà (ETSEQ de la URV).

Aquesta iniciativa de caire formatiu s’adreça als alumnes de penúltim i últim curs dels graus d’Enginyeria Química (GEQ), Enginyeria Mecànica (GEM) i Enginyeria Agroalimentària (GEA) de l’ETSEQ. Tots ells van assistir a les dues sessions programades en el marc d’aquest curs, celebrades els dies 3 i 8 de maig.

La primera jornada d’activitat del 29è Curs Dow-ETSEQ va estar centrada en dues temàtiques estretament relacionades: els objectius de sostenibilitat 2025 de Dow, que van ser exposats per Jose Luis Cullía (Medi ambient, Salut i Seguretat de Dow); i el reciclatge de plàstics amb una xerrada/taller que va presentar Celi Sánchez San Cristóbal, membre d’ECOEMBES.

Pel que fa a la segona sessió del curs, aquesta va començar amb la presentació dels processos, productes i línies estratègiques de Dow en la producció de plàstics, en una ponència impartida per Javier Gadea (enginyer de millores). Seguidament, Isabel Arroyo (Servei tècnic de Plàstics – Packaging & Specialty Plastics TS&D) va donar a conèixer als alumnes del curs el centre de R&D de Plàstics, així com també va exposar les iniciatives que la companyia treballa en relació amb l’economia circular.

Després de realitzar una visita al centre de recerca, els estudiants van dur a terme un treball pràctic sobre la millora en el disseny dels plàstics en les seves diferents aplicacions, arribant així al final del 29è Curs Dow-ETSEQ, una iniciativa que es desenvolupa ininterrompudament des de l’any 1988 i tracta temàtiques de Seguretat Industrial, Seguretat i Medi Ambient, i Qualitat a la Indústria Química, així com tècniques per al desenvolupament de competències socials i compta amb la col·laboració de la Càtedra Dow-URV de Desenvolupament Sostenible, per impartir temàtiques relacionades amb aquesta disciplina.

En paraules de Jordi Gavaldà (ETSEQ) i José Manuel Muro (Dow Chemical), coordinadors del Curs Dow-ETSEQ “les temàtiques impartides en les diferents edicions del curs, estan escollides d’acord amb els diferents grups d’interès, per facilitar el desenvolupament i creixement integral dels futurs professionals en l’àmbit de l’Enginyeria Química, i complementen la formació tècnica de qualitat que reben a l’ETSEQ”.

Finalment, cal destacar que el curs Dow-ETSEQ va ser reconegut i guardonat amb la Distinció Vicens Vives a la Qualitat docent, per part de la Generalitat de Catalunya, l’any 2006.