Ens trobem a:

Dow lliura els premis 2015 de Seguretat, Salut i Medi Ambient, i de Qualitat d’execució de treballs a NORAY i CYMI

Fotografia.1
Fotografia.2
Nota de Premsa

Dow Chemical Ibérica ha organitzat un any més la reunió anual d’empreses de serveis que col·laboren amb el Complex Industrial del Camp de Tarragona. Aquesta trobada, a més, inclou el tradicional acte de lliurament de premis a aquelles companyies que, d’acord amb els criteris establerts pel Pla d’Avaluació de les Empreses de Serveis, han obtingut els millors resultats en matèria de seguretat, qualitat i fiabilitat de les seves intervencions. Es tracta d’un esdeveniment que referma la importància de la integració, la col·laboració i el treball conjunt de Dow i de les empreses de serveis, representades en aquest acte per 120 directius i responsables de prevenció i qualitat.

Aquests van representar les 55 companyies que diàriament treballen al Site de Tarragona, amb un col·lectiu de 650 persones que, diàriament, accedeixen a les instal·lacions de Dow per prestar-hi diferents serveis auxiliars. Aquests empleats són vitals per entendre la fortalesa i la competitivitat de Dow Chemical Ibérica, ja que desenvolupen funcions bàsiques per al bon desenvolupament de la companyia. Per aquest motiu, Dow integra aquests empleats i els hi aplica les mateixes ràtios de seguretat que a la resta de membres de la companyia. Per aquest motiu, premia aquelles empreses de serveis que han demostrat la seva excel·lència en ‘àmbit de la seguretat i la qualitat de l’execució dels treballs realitzats.

El Director de Compres i el Responsable de Seguretat d’Empreses de Serveis de Dow a Tarragona van ser els encarregats d’organitzar aquesta trobada, que posa de manifest “la rellevància per a Dow del treball que desenvolupen els empleats de les empreses de serveis que treballen al Centre, i que realitzen activitats molt diverses i d’alt risc. Per això, necessitem que facin el seu treball amb seguretat i qualitat; són una peça clau”, assegura el Responsable de Seguretat d’Empreses de Serveis.

L’esdeveniment té com a objectiu posar en comú els resultats del passat any 2015 en Seguretat i compartir les àrees estratègiques per al 2016. En aquest sentit el Responsable de Salut, Seguretat, Medi Ambient i Infraestructures de Dow Chemical Ibérica, va presentar les expectatives i el pla específic per a les empreses de serveis, al mateix temps que va exposar la situació actual de la indústria química a Espanya.

Un representant de l’AEST (Associació d’Empreses de Servei de Tarragona) va exposar els índexs i resultats, així com els beneficis del sistema implantat a Tarragona junt amb l’AEQT (Associació d’Empreses Químiques de Tarragona). D’altra banda, el Director de la divisió del grup NAVEC a Tarragona va presentar el pla d’implantació del programa SPONSOR, l’objectiu del qual és afavorir, patrocinar i fomentar els comportaments en l’àmbit de la seguretat. Un programa de referència per a Dow i el seu compromís amb el Drive to Zero: zero excuses, zero incidents i zero accidents, quelcom que només és possible amb la col·laboració del personal i la qualitat del treball dels empleats i que Dow reconeix després de l’avaluació continuada de diferents factors.

L’acte va comptar també amb la ponència de Xesco Espar, ex entrenador d’handbol del FC Barcelona i coaching de lideratge i treball en equip, qui va posar l’accent en el compromís, l’excel·lència i la importància del reconeixement per superar reptes marcats i assolir objectius difícils.

Per clausurar la reunió, i amb l’objectiu de reconèixer els millors resultats de Seguretat, Salut i Medi Ambient obtinguts per les empreses de serveis en l’any 2015, Kepa Díaz de Mendibil, Director General de la producció i del Complex Industrial de Dow a Tarragona, va lliurar a la constructora NORAY el Premi EH&S a la Millor Empresa de Servei, que va recollir el seu Gerent; i a CYMI (Grup ACS) el Premi a Qualitat d’Execució de Treballs, lliurat a la seva Directora de Control de Qualitat.

A més, tres empreses van ser reconegudes amb mencions honorífiques en l’àmbit de seguretat: SIEMSA Control y Sistemas, per la innovació i proactivitat mostrades en la implantació d’iniciatives i programes de seguretat; CTC Externalización, per la solidesa del programa de seguretat; i TECHNIP Iberia, pel seu compromís amb la seguretat i el compliment de l’activitat preventiva en tots els àmbits dels serveis prestats.

El Programa d’Avaluació de Dow reconeix cada any la qualitat i les mesures de seguretat de les empreses contractistes que treballen amb la Companyia en el Site de Tarragona amb el lliurament del Premi Anual de l’Empresa de Serveis, un reconeixement a l’execució i la prestació dels seus serveis.