Ens trobem a:

Dow lliura els premis de Seguretat i Qualitat d’execució de treballs 2013 a MASA Serveis i EMMSA

Nota Premsa pdf
Fotografia Dow Premi Seguretat 2013
Fotografia Dow Premi Seguretat 2013.2

Dow Chemical Ibérica ha celebrat recentment una nova edició del Premi Anual de l’Empresa de Serveis. Aquest reconeixement premia la seguretat amb què treballen les companyies de serveis a Dow, així com la qualitat amb què s’executen els treballs, sent aquest últim reconeixement una novetat en el lliurament dels premis. Atorgat d’acord amb els criteris establerts pel Pla d’Avaluació de les Empreses de Serveis, dels seus resultats de seguretat i de qualitat/fiabilitat de les seves intervencions, en aquesta ocasió han resultat mereixedores d’aquest distingit guardó les empreses MASA Servicios, en la categoria de “Premi Seguretat Millor Empresa de Serveis de Manteniment 2013” i EMMSA, guanyadora del “Premi Seguretat millor empresa en Construcció” i del “Premi de qualitat d’execució de treballs en parades 2013”. Ambdues companyies han destacat per una realització de treballs en camp impecable, així com per importants suggeriments relacionats amb la Seguretat i la qualitat en la realització de la seva activitat.

Amb aquesta distinció, Dow reconeix anualment el compromís amb la Seguretat i la qualitat d’aquestes empreses, així com la seva impecable posada en pràctica en els treballs a executar. El premi s’atorga després de l’avaluació continuada de diferents factors, sempre relacionats amb la Seguretat de persones i instal·lacions i la qualitat dels treballs a desenvolupar, així com la fiabilitat de les seves intervencions.

20140925 DOW Premi Seguretat 2013En aquesta ocasió, el premi reconeix l’esforç i la dedicació d’EMMSA i MASA Servicios, i forma part de l’ampli Pla de Seguretat i Qualitat que Dow realitza amb l’objectiu d’aconseguir un espai de treball lliure d’accidents i d’incidents, i d’assolir uns nivells òptims de fiabilitat i productivitat en les seves intervencions. És a dir, la xifra de zero incidents i zero accidents, tant de seguretat com de fiabilitat, aconseguint ser cada vegada més productius.

Ambdues empreses han rebut la placa commemorativa que les acredita com a guanyadores d’aquesta merescuda distinció durant la celebració de la gala del Premi Anual de l’Empresa de Serveis. Durant l’acte, Joan Compte Margalef i Juan Alcalde Espinar, directors de EMMSA i MASA Servicios respectivament, van recollir els guardons de mans de Kepa Díaz de Mendibil, Director General del Complex Industrial de Dow a Tarragona i Ignasi Cañagueral, Director de Sostenibilitat i Infraestructura. L’acte, a més, va comptar amb la presència de representants dels Departaments de Seguretat, Manteniment, Construcció, Fiabilitat, Compres i Comunicació de la nostra companyia.

Durant el seu parlament, Kepa Díaz de Mendibil va afirmar que “per a Dow Chemical Ibérica és un orgull i una satisfacció poder comptar com a col·laboradores amb empreses especialitzades, que aporten un elevat component de qualitat i eficàcia en el treball, sense descuidar les directrius de seguretat i responsabilitat que la nostra companyia ve desenvolupant en el dia a dia. Per això, ens complau comprovar com l’objectiu de construir un espai de treball més segur, de més qualitat i respectuós amb el medi ambient, no és només propi de Dow, sinó també de totes les empreses amb les quals col·laborem i molt especialment de les dues a les quals premiem enguany, que amb la seva activitat han demostrat la seva implicació i compromís amb aquests objectius de seguretat”, va dir, a més de felicitar les empreses guanyadores en aquesta edició del Premi Anual de l’Empresa de Serveis.

Per la seva banda Joan Compte, en representació d’EMMSA, va manifestar que “és un gran orgull obtenir aquest guardó d’una de les empreses més exigents, a nivell mundial, en matèria de seguretat. I és més especial encara per tractar-se d’un any especialment exigent, degut a la gran parada tècnica realitzada entre els mesos de juny i agost”.

Pel que fa a MASA Servicios el seu Director, Juan Alcalde, va afirmar que “rebre aquest premi de mans d’una companyia que treballa en la línia de l’excel·lència en seguretat com és DOW suposa una satisfacció immensa i un reconeixement a l’esforç i al treball en equip ben fet”.

EMMSA va iniciar la seva activitat als anys cinquanta, consolidant-se posteriorment com contractista general d’obres i serveis per a la instal·lació de plantes industrial. Actualment ofereix l’execució total de les obres, aplicant tot tipus de tecnologies. Al llarg de la seva trajectòria, EMMSA ha obtingut les qualificacions i els recursos necessaris per realitzar, en condicions competitives, tota la gama d’activitats que comporten els projectes industrials actuals. Treballant actualment per clients en 15 sectors diferents, a nivell nacional en sis delegacions i amb presencia internacional en més de 12 països en quatre continents.

Per la seva banda, MASA Servicios és una empresa dedicada al manteniment d’electricitat, analitzadors, instrumentació i control. Implantada a la demarcació de Tarragona des de fa més de 35 anys, donant servei a tot tipus d’indústria que requereixi un manteniment adequat a les seves instal·lacions, amb una plantilla mitja a la zona d’unes20140925 DOW Premi Seguretat 2013.2 200 persones. Des dels seus inicis, MASA Servicios ha estat implicada en tot allò relacionat amb la seguretat laboral, tenint com a objectiu el de zero accidents. Actualment, acumula cinc anys sense accidents amb baixa i més de 2 milions d’hores treballades.

El sistema d’avaluació

Per designar l’empresa guanyadora del Premi Anual de l’Empresa de Serveis, Dow realitza una avaluació continuada cada dia de l’any a les empreses especialitzades que li ofereixen servei habitualment. Aquesta avaluació és la mateixa que regeix l’activitat dels empleats i projectes directes de Dow, ja que aquestes empreses són considerades part de l’equip de la companyia.

Aquesta avaluació continuada consisteix en la valoració tant de la gestió dels sistemes d’EH&S (Seguretat, Salut i Medi Ambient), la qualitat dels recursos de seguretat, el suport a la seguretat que donen les empreses i, per descomptat, la seguretat de l’execució dels treballs a les plantes i departaments, així com de la qualitat dels treballs que duen a terme, de fiabilitat de les seves intervencions, de la manera eficient amb què les duen a terme, etc. En definitiva, del compliment dels nostres estàndards de seguretat i especificacions de qualitat, tot reflectit en els nostres procediments.

Per completar aquesta supervisió, Dow duu a terme una auditoria de les instal·lacions de les empreses de serveis ubicades en terrenys de Dow, almenys una vegada cada trimestre, per garantir el compliment de la normativa vigent.

Totes aquestes mesures i avaluacions es complementen amb la qualificació que les empreses de serveis reben per part de l’AEQT. L’objectiu final, com sempre, és aconseguir la xifra de zero incidents i zero accidents.

Seguint aquests i altres programes d’avaluació, es reconeix a les empreses que més destaquen en la seguretat amb què actuen, així com el seu compromís amb el medi ambient i amb els seus empleats. Per deixar constància del bon treball d’aquestes empreses, Dow reconeix la seva tasca amb el Premi Anual de l’Empresa de Serveis.