Ens trobem a:

El Panel Públic de l’AEQT estrena el 2015 amb la salut com a protagonista

Nota premsa pdf
Fotografia AEQT Reunió PPA
Fotografia AEQT Reunió PPA.2
Fotografia AEQT Reunió PPA.3

El PPA de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, que és aquell òrgan consultor que exerceix de punt de trobada entre la pròpia indústria i la societat que l’envolta, va obrir ahir l’activitat de l’any 2015, i ho va fer amb la salut com a eix principal. En aquesta sessió inaugural de l’any, el Departament de Salut de la Generalitat i el Centre Tecnològic de la Química van realitzar una presentació de l’estudi sobre l’Avaluació del Risc per a la Salut en el territori. Aquest informe analitza la qualitat de l’aire en el Camp de Tarragona a través de les tècniques més avançades.

D’aquesta manera, Enric Rovira, Francesc Borrull i Anna Cuadras, convidats a presentar-lo, van explicar com s’ha dut a terme aquest treball científic,  que estudia la complexitat del territori i analitza aquells components que afecten a l’aire que s’hi respira. Presentats els resultats i les conclusions, els membres del panel van poder debatre sobre el tema amb els propis autors de l’estudi i els representants de l’AEQT, encapçalats per la seva directora general, Teresa Pallarès.

A més, el debat va comptar també amb la presència de Mercè Martínez (Dow Chemical), qui acudia a la sessió com a doctora amb gairebé vint anys d’experiència en el sector, representant la comissió de metges de la qual disposa la pròpia AEQT, i que vetlla per la salut dels treballadors de les plantes.

En la sessió d’ahir, a més, es van estrenar tres membres nous d’aquest panell públic assessor, que formen part encara del procés de renovació amb la qual es treballa des de l’Associació i des del propi panel.