Ens trobem a:

El Panell Públic Assessor de l’AEQT visita la planta d’aigua regenerada

Els membres que conformen el panell públic de l’Associació Empresarial Química de Tarragona van conèixer ahir en primera persona la planta d’aigua regenerada, on es tracta l’aigua procedent de depuradora en una aigua de gran qualitat apta per a reutilitzar dins dels processos industrials.

Visita Panell Públic Assessor a la planta d'aigua regenerada (4)

La planta, cedida per l’administració a Aguas Industriales de Tarragona, S.A. (AITASA), està operada per una UTE formada per Aitasa i Veolia, i és un projecte pioner al món que en aquest passat 2013 ha entrat definitivament en funcionament. La planta d’aigua regenerada permet a la indústria alliberar cabal, donant nous usos a un bé preuat com és l’aigua. El projecte, que va començar a idear-se fa una dècada, ha produït aquest primer any de funcionament més d’1 hectòmetre cúbic i està preparada per generar-ne 6,8.

 

Els panelistes van poder observar com entra l’aigua procedent de les depuradores i com surt després del seu pas per la planta. A més, en la visita es va explicar que aquests processos han derivat en nous passos endavant en la matèria, com és el fet de aconseguir una aigua desmineralitzada de molta qualitat que tindrà encara més sortides dins dels processos industrials.

Un cop acabada la pròpia visita, els membres del Panell Públic Assessor van reunir-se amb representants de l’AEQT, d’Aitasa i de la pròpia planta, amb qui van compartir debat i a qui van traslladar les seves preguntes al respecte.

El panell públic assessor és un òrgan format per una vintena de representants de la societat civil que pretén apropar el sector a l’entorn amb el qual conviu, escoltant i responen aquelles qüestions que se’n puguin derivar.