Ens trobem a:

En marxa el Teens ‘Lab de BASF: un programa únic d’experiments per a adolescents

Nota premsa pdf
Fotos BASF Kids Lab
Fotos BASF Kids Lab.2

Des d’avui i durant 10 dies, més de 300 estudiants d’educació secundària (entre 12 i 16 anys) gaudiran de les activitats experimentals del Teens ‘Lab de BASF. Els tallers de ciència se celebren en els laboratoris de l’ETSEQ (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química) de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb el projecte APQUA.

“El nostre Kids ‘Lab té un germà gran ara, el Teens’ Lab, que s’orienta a joves adolescents que tenen un primer contacte amb l’assignatura de química a l’escola. Estem contents d’haver traslladat aquesta iniciativa, original de la nostra casa matriu a Alemanya, fins a Tarragona. Som el primer centre a nivell mundial que ha adaptat aquestes activitats fora de Ludwigshafen, per apropar-les al nostre territori “, explica Anne Berg, directora del centre de producció de BASF a La Canonja.

El Teens ‘Lab és un projecte de BASF orientat a alumnes de l’ESO que es basa en diferents grups d’experiments. En el cas de les activitats del “Laberint de les substàncies”, els alumnes estudien les propietats característiques dels materials i descobreixen que, tot i que dos substàncies tinguin el mateix aspecte, es poden distingir i identificar aplicant mètodes d’investigació físics i químics. Determinen el pH i la densitat de les substàncies desconegudes del laboratori i experimenten amb propietats com la solubilitat, la capacitat de fermentació, i el color de la flama. El programa també preveu altres experiments apassionants com la fabricació de perles de Styropor.

Fins al 30 de gener, estudiants d’ESO de Tarragona, Reus, Salou i Vila-seca participaran en aquestes activitats. Després de ser científics per unes hores, els joves visitaran el centre de producció de BASF a La Canonja.

A finals d’any BASF va celebrar una sèrie de proves pilot per afinar el projecte, en què van participar 30 alumnes de 4t de l’ESO de l’INS Collblanc de la Canonja (25 de novembre) i estudiants de l’Escola Joan XXIII de Bonavista (5 de desembre).