Nos encontramos en:

La fàbrica d’Ercros a Tortosa guardonada pel seu compromís amb el medi ambient

Fotografia

La fàbrica d’Ercros a Tortosa va rebre el passat dimecres, 17 d’octubre, el guardó “10 Anys d’EMAS”, com a reconeixement pels seus 10 anys de permanència ininterrompuda en el registre europeu

Eco-Management and Audit Scheme («EMAS»), un registre voluntari, impulsat per la Unió Europea que busca garantir el compromís de les empreses amb el medi ambient, tot certificant la seva correcta actuació, credibilitat i transparència.

L’encarregada de rebre el guardó va ser Chantal Coll, directora per al desenvolupament sostenible d’Ercros, en nom de Santiago Rodríguez, director de la fàbrica de Tortosa. L’acte de lliurament es va celebrar a l’antic mercat del Born de Barcelona i fou presidit per Mercè Rius, directora general de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya.

La fàbrica de Tortosa té una plantilla de 108 treballadors i pertany a la divisió de química intermèdia d’Ercros. És l’únic productor a Espanya i quart al món de pentaeritritol i dipentareritritol, productes utilitzats en l’elaboració de pintures i lubricants. La fàbrica també produeix formiat sòdic –usat en la indústria dels adobs– i formaldehid –que s’utilitza en la indústria de la fusta i com a matèria primera per elaborar derivats. En aquest centre també se situa el departament de R+D de la divisió de química intermèdia.