Nos encontramos en:

L’AEQT i la Facultat de Química de la URV lliuren el 19é Premi de Recerca en Química a Tarragona

Fotografia

_enf7839El passat divendres va tenir lloc a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili l’acte de lliurament de la 19a edició del Premi de Recerca en Química a Tarragona, projecte que l’Associació Empresarial Química de Tarragona organitza conjuntament amb la Facultat de Química de la URV des de 1999. Aquesta iniciativa, dirigida als alumnes dels centres de secundària que hagin realitzat un treball de recerca relacionat amb la Química, persegueix la finalitat de fomentar l’estudi i la investigació en Química.

Per part de l’AEQT van estar presents a l’acte el President de l’AEQT, Josep Francesc Font, i Enedina Espallargas, membre del jurat i representant de la Comissió de Medi Ambient de l’Associació.

L’acte també va destacar per la intervenció del professor Miquel Duran, catedràtic de Química Física de la Universitat de Girona, i mag aficionat, qui va protagonitzar el taller-espectacle “La Màgia de la Taula Periòdica”.

El Premi de Recerca en Química a Tarragona està dotat amb 1.000€ per al guanyador (més 800€ per al centre), 600€ per al segon classificat (més 400€ per al centre) i 300€ per al tercer classificat (més 200€ per al centre). Els guanyadors van ser:

Primer premi:

Treball: La cara dolça de la llum. Determinació experimental de la concentració de sucre en begudes refrescants mitjançant polarimetria i refractometria low cost

Autor: Julia Domínguez Martínez

Centre: Institut Guindàvols de Lleida

Segon premi:

Treball: Del camp al cap: la química de la tinció del cabell amb colorants naturals

Autor: Clara Preixens Vidal

Centre: Institut Guindàvols de Lleida

Tercer premi:

Treball: Assassinat a l’institut, solució al laboratori

Autor: Marta Ramos Martínez

Centre: Institut Josep Tapiró de Reus