Ens trobem a:

INAUGURACIÓ DE LES OBRES D’ADEQUACIÓ DE LES RIERES DE LA BEURADA I LA BOELLA

Fotografia

inaguracio_rieres004Dimarts, 17 d’octubre de 2017. Aquest matí s’ha celebrat l’acte inaugural de les obres de correcció hidrològica de les rieres de La Beurada i La Boella a mans del Director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i el President de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Josep Francesc Font.

Aquestes obres, que van iniciar-se el juliol de 2014, han suposat una millora de l’entorn fluvial i garanteixen una major protecció davant d’avingudes d’aigua extraordinàries pel desenvolupament social, industrial i turístic del territori.

L’acte, celebrat al Site de BASF a La Canonja aprofitant que un tram de les rieres passa per les seves instal·lacions, s’ha iniciat amb el discurs de benvinguda d’Anne Berg, Site Manager de la companyia, i ha continuat amb un recorregut guiat dels assistents per les obres de les rieres ja finalitzades a càrrec d’Antoni Torà, Manager Site Services de BASF.

Durant l’esdeveniment també s’ha dut a terme el visionat d’un audiovisual que resumeix el desenvolupament d’aquestes. L’acte ha finalitzat amb la intervenció de l’Alcalde de La Canonja, Roc Muñoz.

L’encarregada de l’execució de les obres ha estat l’empresa Aigües Industrials de Tarragona, S.A. (AITASA), la qual també ha liderat la coordinació de totes les Administracions implicades en el projecte: Govern Central, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Port de Tarragona.

Aquest projecte va iniciar-se l’any 2013 amb la formalització d’un conveni de col·laboració entre l’AEQT i l’ACA, el qual desenvolupava el marc de col·laboració entre les entitats intervinents pel desplegament de les actuacions de les obres de correcció hidrològica de les rieres de La Beurada i La Boella.