Ens trobem a:

Javier Sancho, nou director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

Javier Sancho.
Josep Francesc Font.

Substituirà a Josep Francesc Font a partir de l’1 de setembre

Repsol ha anunciat el nomenament de Javier Sancho com a nou director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona en substitució de Josep Francesc Font, el qual passa a ocupar la Direcció de Serveis de Producció i Logística de Repsol Química a nivell global.

Aquests nomenaments estan emmarcats en una organització cada cop més eficient, flexible i àgil, en què es continua promovent el talent, el lideratge, la digitalització i les noves formes de treball, i amb l’objectiu que Repsol sigui una companyia zero emissions netes l’any 2050.

Javier Sancho, nascut a Reus i llicenciat en Ciències Químiques, ha desenvolupat la seva carrera professional a Repsol des de l’any 1991, principalment en el Complex Industrial de Tarragona, a on va tenir responsabilitats en diverses àrees funcionals, per la qual cosa disposa d’un ampli coneixement d’aquesta instal·lació industrial i del seu entorn. Entre els anys 2012 i 2017 va desenvolupar el càrrec de Director General d’Asfaltos Españoles S.A. (ASESA), empresa participada per Repsol. Des del 2017 és director de la Refineria de Repsol a La Corunya.

Javier Sancho Hernández, nascut a Reus l’any 1967, és llicenciat en Ciències Químiques per la Facultat de Ciències Químiques de Tarragona (Universitat de Barcelona) i Màster en Programa de Desenvolupament de Directius (PDD) per l’escola de negocis IESE.

Va ingressar a Repsol l’agost de 1991 i en els seus gairebé 30 anys a la companyia ha ocupat diverses posicions en el Complex Industrial de Tarragona en els departaments de Gestió de Qualitat, Laboratori, Processos, Producció, Planificació i Control, i Seguretat. L’any 2007 va ser designat com a Subdirector de Serveis Tècnics i el 2008 com a Subdirector de Seguretat, Qualitat i Medi Ambient del Complex Industrial de Tarragona.

El 2012 va ser nomenat com a Director General d’Asfaltos Españoles S.A. (ASESA), empresa participada per Repsol Petróleo, S.A. i CEPSA S.A.U., dedicada al refinament del petroli i especialitzada en la producció de betum asfàltic. En l’àmbit de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), l’any 2012 va ser President de la Comissió de Medi Ambient i, el 2014, Vicepresident de l’Associació.

L’any 2017 va ser designat com a director de la refineria de Repsol a La Corunya, a on seguirà fins a principis del proper mes de setembre, moment en el qual tornarà a Tarragona per fer-se càrrec de la Direcció del Complex Industrial de Repsol.

És membre del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària A Coruña i del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç A Coruña.

Josep Francesc Font Mañez, nascut a Tarragona l’any 1964, és llicenciat en Ciències Químiques per la Facultat de Ciències Químiques de Tarragona (Universitat de Barcelona) i va participar en el programa de Desenvolupament Directiu organitzat per IESE l’any 2008.

Ha desenvolupat la seva carrera professional a Repsol des de l’any 1989 a Tarragona, assumint responsabilitats en diverses àrees funcionals (Producció, Processos i Enginyeria/Manteniment), així com en els negocis de Química i Refinament.

Entre els anys 2012 i 2014 va ser Director del Complex Industrial de Repsol a Sines (Portugal) i, al març de 2014, va ser nomenat com a Director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

Entre els anys 2014 i 2018 va ser president d’Aigües Industrials de Tarragona Societat Anònima (AITASA). El juliol de 2016 va ser escollit com a president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), càrrec que va ocupar fins al maig de 2019.

És vicepresident de la Cambra de Comerç de Tarragona i membre del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona i del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).