Ens trobem a:

Josep Boronat pregoner oficial a la Festa Major de Puigdelfí

Nota premsa pdf
Foto pregoner Puigdelfí

Josep Boronat, responsable de Relacions Institucionals a Dow Chemical Tarragona, ha estat el pregoner de la Festa Major de Puigdelfí, la qual té com a patró a Sant Sebastià; Boronat està molt arrelat al municipi, ja que és fill adoptiu des de 1999.
El pregó, titulat “De les pintures rupestres a Twitter”, ha tingut com a fil conductor l’evolució de la comunicació, repassant les diferents eres que la componen. Un smartphone i una trompeta han estat les eines que han acompanyat aquest discurs; també un power point i moltes anècdotes històriques de quan Puigdelfí entrava en l’etapa de la comunicació moderna.

Així doncs, el pregoner ha destacat els diferents èxits humans en comunicació i com aquests han anat arribant al municipi. Premsa escrita, telègraf, telèfon, fotografia, ràdio i televisió van ser els mitjans esmentats.

La intervenció va concloure amb Internet i la revolució que ha suposat el mateix. Llavors, Boronat va mostrar un smartphone com a exemple de tecnologia que condensa tota l’evolució comunicativa. A més, ha recordat que aquest producte es troba ple de peces fabricades a la indústria química.

Dow arriba a Puigdelfí en 1982, quan compra una instal·lació de l’antiga Empresa Nacional del Petroli, avui dia Repsol, en uns terrenys de 20 jornals que el feudal Jaume Gavaldà conservava dins el terme de Puigdelfí encara trobant envoltats pel terme de la Pobla de Mafumet.

Boronat ha acabat la seva intervenció recordant l’enorme responsabilitat que el gran potencial de les xarxes socials ofereixen als usuaris ia les empreses. Recordant els valors en què se sustenta la cultura 2.0, ha aconsellat utilitzar aquestes eines amb “honestedat, respecte, humilitat, generositat, reciprocitat, obertura i col·laboració”.

El responsable de Relacions Institucionals de Dow Tarragona ha estat acompanyat, en el seu pregó, per l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, l’alcaldessa pedània de Puigdelfí, Roser Artacho i els regidors del Morell,El Catllar i La Secuita. A més, entre el nombrós públic que s’ha reunit a l’Oficina d’Atenció Municipal es trobaven els directors de Dow i Repsol a Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil i Josep Francesc Font, respectivament, i el president de la patronal química espanyola i de Dow Chemical Ibèrica, Anton Valero.