Ens trobem a:

La Directora General d’Indústria Àngels Chacón visita la planta de Carburos Metálicos al Morell

Fotografia
Fotografia

Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del Grup Air Products, ha comptat aquest matí amb la visita a la seva planta del Morell (Tarragona) de la Directora General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. Aquesta activitat forma part de l’objectiu d’aproximar l’activitat de Carburos Metálicos als representants de les administracions públiques a les zones en les quals la companyia està present, de manera que puguin conèixer de primera mà a què es dedica i com realitza les seves instal·lacions. Àngels Chacón, acompanyada del Subdirector de Política Industrial, Jordi Carbonell, ha estat rebuda a la planta del Morell per Ahmed Hababou, Director General de Carburos Metálicos, Miquel Lope, Director d’Operacions i Supply Chain, Juan Ramón Feced i Víctor Cano, Responsables de les Plantes a Tarragona.

El Director General de Carburos Metálicos ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i explicar als representants de la Generalitat de Catalunya que la seguretat i la sostenibilitat són els principis clau en el funcionament de la companyia i de quina manera en formen part, tant de la seva manera de gestionar i operar els seus equips i instal·lacions, com de les relacions amb els entorns de les seves plantes. El responsable de la planta del Morell, Juan Ramón Feced, ha guiat als visitants en el seu recorregut per les instal·lacions explicant amb detall les tasques que s’hi desenvolupen. Aquesta planta, inaugurada el 1992 i ampliada posteriorment el 2014, és l’únic Centre de Serveis Operatius que el grup Air Products té al sud d’Europa i és l’única planta de separació de gasos d’aire a Catalunya. Carburos Metálicos està present en el Camp de Tarragona des de 1958.

Tarragona constitueix un dels principals nuclis d’activitat de Carburos Metálicos amb una orientació 100% local, en línia amb el compromís de desenvolupament de la indústria. La companyia s’implica de manera local en diferents projectes i iniciatives dirigides tant al seu equip humà com al seu entorn més proper, com és el cas del projecte de fertirrigació per reg en benefici de la comunitat de regants de la Sequieta. Així mateix, la companyia està present en organitzacions sectorials de referència de la zona, com l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Carburos Metálicos compta actualment amb sis plantes a la zona, que tenen una capacitat superior a les 2.500 tones diàries.

La directora general ha agraït l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de la companyia al Morell (Tarragona) i ha destacat que l’empresa “concentra les virtuts que volem per al país, que són indústria, innovació, sostenibilitat i internacionalització”. “Agraïm molt el seu interès i el temps dedicat a conèixer millor les nostres instal·lacions, la nostra forma d’operar i les iniciatives que desenvolupem a l’entorn de les nostres plantes, que són un exemple de la nostra implicació amb les comunitats en les quals estem presents.

Esperem que aquest tipus d’iniciatives serveixin per acostar els nostres productes i serveis als representants de les administracions públiques, especialment quan els nostres productes són inapreciables per l’ull humà malgrat que els nostres gasos estan presents en la vida de tots, cada dia”, ha comentat Ahmed Hababou, Director General de Carburos Metálicos.