Ens trobem a:

L’AEQT i els sindicats CCOO d’Indústria i UGT-FICA renoven el seu acord bilateral

Fotografia

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i els sindicats CCOO d’Indústria i UGT-FICA han signat aquest dimarts un nou acord bilateral que renova i amplia el que estava vigent, que datava de l’any 2003. El document l’han rubricat el president de l’AEQT, Josep Francesc Font, el secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José M. Martín Álvarez, i el secretari general d’UGT-FICA de Tarragona, Àngel Clúa. L’acte, al qual a més dels signants han assistit també membres de la junta directiva de l’AEQT i dels dos sindicats, ha tingut lloc a la seu de l’associació.

El nou acord renova els principals compromisos que ja figuraven en el de l’any 2003 però aprofita per actualitzar el contingut en alguns aspectes, com ara les polítiques d’igualtat. A més, es reforcen els vincles i els mecanismes de comunicació i diàleg bilateral entre les parts signants. També deixen de figurar en l’acord alguns punts que apareixien en el de 2003, però que s’encaminaven a objectius que ja han estat assolits en aquests darrers anys.

El nou text està estructurat en quatre eixos fonamentals, que tant les empreses químiques com els representants dels treballadors consideren estratègics i es comprometen a treballar de manera conjunta: desenvolupament industrial i territorial; seguretat i medi ambient; polítiques d’igualtat; i formació. Per a cadascuna d’aquestes quatre àrees, l’acord contempla accions, programes i compromisos conjunts de les parts per tal de potenciar-les. Les parts també es comprometen a dur a terme de manera periòdica un control i avaluació del grau de compliment del text.