Ens trobem a:

L’AEQT i l’AEST exporten a tota Catalunya el seu Sistema de Qualificació d’Empreses en Seguretat

Nota Premsa

El Sistema de Qualificació d’Empreses en Seguretat de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) s’implementarà   ara a tota Catalunya. Aquest sistema estableix que totes les empreses contractistes d’empreses químiques associades que pretenen realitzar-hi serveis de manteniment habituals han de superar una auditoria basada en aquest Sistema de Qualificació.

El Sistema de Qualificació en Seguretat està implementat a l’AEQT des del 2007 amb gran èxit i és per això que Fedequim ha decidit implementar-lo a les seves associades: setze de les seves empreses ja s’han compromès a contractar només empreses qualificades amb aquest Sistema a partir del gener del 2019.

Es tracta d’un sistema de qualificació propi, dissenyat i elaborat per un equip de tècnics de l’AEQT i l’AEST, en el marc de la col·laboració continuada que existeix entre ambdues associacions, i la seva aplicació és auditada per l’empresa SGS. El sistema vol estandarditzar i protocol·litzar la qualificació, en termes de seguretat, de les empreses contractistes i del seu personal, mitjançant un sistema d’avaluació que va des d’1 fins a 5 estrelles, en funció d’una sèrie de paràmetres.

Les empreses que han superat l’auditoria amb quatre o cinc estrelles l’han de revalidar als tres anys; les empreses que han rebut dos o tres estrelles, ho han de revalidar als dos anys; i,  finalment, les empreses que obtenen una estrella l’han de revalidar anualment.

L’establiment i implantació d’aquest programa de seguretat aplicat a les activitats de manteniment de la instal·lació té com a finalitat proporcionar la garantia de seguretat adequada i assegurar el compliment dels estàndards establerts en aquest àmbit per les empreses associades a l’AEQT.