Ens trobem a:

Laura Rosel, Ricard Torquemada, Carlos Enrique Bayo i Emilio Morenatti participen en una nova edició de l’Experiència de Periodista, patrocinada per Repsol

Fotografia 1
Fotografia 2

Els periodistes Laura Rosel, Ricard Torquemada i Carlos Enrique Bayo i el fotoperiodista Emilio Morenatti participaran en la onzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona.

La periodista Laura Rosel, que recentment ha presentat a TV3 el programa Preguntes Freqüents, inaugurarà el cicle dimecres 20 de febrer; dilluns, 25 de febrer, serà el torn del responsable de les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio, Ricard Torquemada; el 4 de març, hi participarà Carlos Enrique Bayo, periodista d’investigació al diari Público; i el punt i final del cicle el posarà, l’11 de març, Emilio Morenatti, fotoperiodista de The Associated Press que va estar nominat al Pulitzer.

L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts professionals dels mitjans de comunicació posin a l’abast del públic la seva visió del món de la comunicació i la vivència personal del procés d’informació pública.

Aquest cicle es du a terme ininterrompudament des de l’any 2009, i ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig, Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López, Ernesto Ekaizer, Mònica Terribas, Victor Amela, Esther Vera, Joel Mestre, Jordi Borràs, Patrícia Plaja, Jordi Baró i Joan M. Pou.

Les conferències es duran a terme a les 19.00 hores a l’Antiga Audiència de Tarragona (Pl. del Pallol, 1-3) i a la Casa Canals (C. Granada, 11. Tarragona). L’entrada és lliure.

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions de comunicació d’interès pels periodistes i la societat en general, així com d’altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins.

En aquest sentit, l’acord, iniciat l’any 2013, estableix el patrocini per part de Repsol de l’onzena edició de l’Experiència de Periodista, que inclou la inserció de baners publicitaris a diversos mitjans i l’edició de material gràfic de les conferències; el patrocini d’una jornada de caràcter formatiu sobre temes tècnics; un ajut destinat a facilitar les sessions de formació i desenvolupament que ofereix el Col·legi i el manteniment durant aquest 2019 de l’APP de convocatòries de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN, que en només uns mesos de funcionament s’ha convertit en una eina de gran utilitat amb prop de 300 usuaris.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat avui la reedició, per setè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració.

Dimecres 20 de febrer de 2019. 19h. Antiga Audiència
Laura Rosel. Ha presentat i codirigit durant un any Preguntes Freqüents (tv3), programa revelació de la temporada 2017/18, líder en la seva franja durant tota la temporada. Abans havia presentat i codirigit la nova etapa de l’informatiu de 8TV, 8aldia. Durant 10 temporades va formar part de la família de RAC1: informatius, 14/15, El Món a Rac1 i el Via Lliure dels estius. La ràdio local, i en concret Ràdio Sabadell, va ser la seva primera presa de contacte amb el periodisme professional.

Dilluns 25 de febrer de 2019. 19h. Antiga Audiència
Ricard Torquemada. Dirigeix les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio després de formar part durant 18 anys de l’equip de Joaquim M. Puyal. Va treballar als diaris Marca i Sport. L’any 1996 es va incorporar a l’equip d’Esports de Catalunya Ràdio, i del 2004 al 2008 va ser cap del departament d’Esports de l’emissora. També ha format part de l’equip de les transmissions de Champions de TV3, i col·labora en diferents programes de Catalunya Ràdio i Esport3, i també en premsa. És autor del llibre Fórmula Barça.

Dilluns 4 de març de 2019. 19h. Casa Canals
Carlos Enrique Bayo. Periodista d’investigació a Público. Ha estat corresponsal a Moscú (1987-1992) i a Washington (1992-1996), així com màxim responsable d’Internacional de cinc diaris diferents. Ha estat enviat especial en els conflictes de l’Afganistan, Cambodja, el Pròxim Orient i Armènia-l’Azerbaidjan. També ha cobert esdeveniments històrics, com la caiguda del Mur de Berlín o la matança de Tiananmen. Entre d’altres, ha estat redactor en cap a Diari16 i El Periódico de Catalunya, i director adjunt d’ADN.

Dilluns 11 de març de 2019. 19h. Antiga Audiència
Emilio Morenatti. Fotoperiodista amb més de 25 anys de professió. Ha cobert conflictes armats, principalment a l’Orient Mitjà, l’Afganistan i el Pakistan per a l’agència de notícies nord-americana The Associated Press (AP), el departament de fotografia de la qual dirigeix actualment a Espanya i Portugal. Forma part de l’equip de formadors oficials del World Press Photo. L’any 2009 va obtenir el primer premi Fotopres i, aquell mateix any, va ser finalista del premi Pulitzer per la cobertura de la guerra de l’Afganistan.