Ens trobem a:

Les comissions de treball de l’AEQT posen en comú la feina feta en el sector l’any 2014

Nota en PDF
Foto AEQT Trobada de Comissions

Les set comissions que concentren el treball comú del sector químic a Tarragona, sota el paraigua de l’AEQT, s’han  trobat aquesta setmana en un acte de nova creació per a posar sobre la taula aquella feina que es fa des de l’Associació i busca el retorn positiu sobre tota la Indústria Química en aquest territori.

20141201 Fotos AEQT Trobada de Comissions GrupD’aquesta manera, més d’un centenar de persones han coincidit al Seminari de Tarragona on s’ha descrit les línies de treball seguides des de les diferents comissions en aquest any 2014. La Directora General, Teresa Pallarès, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte, i ho ha fet recordant la importància de les persones. Pallarès ha agraït l’esforç d’aquest total de 200 persones que, des de les companyies, aporten valor a reptes que van més enllà de les fronteres de les seves empres i que, així, reverteixen sobre el bé comú del sector i, per tant, del territori. Acabada aquesta intervenció, un a un, els presidents de les diferents comissions han descrit el treball dut a terme.

En primer lloc ha estat el torn de la seguretat. El president d’aquesta comissió, Kepa Díaz de Mendíbil ha explicat el seguiment que es fa del pla estratègic des del seu grup de treball i  les aportacions a la Llei de Seguretat Industrial i a la millora continuada de l’Índex de Sinistralitat laboral. En el seu torn, el president d’activitats portuàries i logística, Ignacio Casajús, ha explicat l’estat del projecte de prevenció contra les contingències marines, que s’està treballant conjuntament entre l’AEQT, el Port i capitania marítima.

Pel que fa a la comunicació, Marc Fargas ha reivindicat l’enfortiment de la marca del sector en el territori, aportant noves eines als missatges del conjunt i aconseguint un nou posicionament de l’Associació en l’entorn més proper. Després de l’exposició de la Comissió de Comunicació, ha estat el torn per l’a d’energia. Encapçalada per Ruben Folgado, aquest grup de treball ha estat treballant durant aquest exercici en la reforma del sector elèctric, aspecte que influeix de manera directa en els costos de les companyies que formen la Indústria Química.

Una altra de les prioritats del sector, el Medi Ambient, ha estat analitzat pel president de la seva comissió, Javier Sancho. En aquesta temàtica, Sancho ha exposat el seguiment que es fa de l’acord voluntari per preservar i millorar el medi ambient en el nostre territori.

El penúltim torn ha estat per la sociolaboral. En ella, Joaquin Adell ha descrit el projecte que fa referència a la Formació Professional Dual, un model que està esdevenint una referència a nivell estatal a l’hora que s’està exportant a altres sectors.

Finalment, s’ha conclòs amb els temes relacionats amb territori, que han estat descrits per Jesús Cid i que han tingut com a clar protagonista la participació i el seguiment en el POUM de La Canonja, que a dia d’avui es troba en fase d’aprovació inicial.

L’acte l’ha tancat el president de la pròpia AEQT, Jesús Loma-Ossorio, qui ha volgut agrair un cop més la feina que fa el personal de les empreses per aquells temes que són transversals, de sector. Loma ha posat en valor la feina d’aquestes comissions, recordant que és aquesta la que converteix Tarragona en un pol químic de referència mundial, i que, a la vegada, dóna els valors afegits que la indústria necessita en moments com l’actual, que està sortint al món a projectar-se per tal d’atraure noves inversions.