Ens trobem a:

L’Institut Pont del Diable, finalista del “V Campeonato Energía con Conciencia” organitzat per Fundación Repsol

L’Institut Pont del Diable s’ha guanyat un lloc a la final del “V Campeonato  Energía con conciencia” que, per cinquena vegada, ha organitzat Fundación Repsol.

L’equip d’experts de Repsol i la seva Fundació ha analitzat la informació dels 21 centres educatius que, després de participar al programa Energia amb consciència, van presentar els seus informes d’auditoria energètica. Els centres seleccionats per participar a la gran final que se celebrarà el proper 27 de juny a Campus Repsol (Madrid) són:

  • IES Antoni Calvin (Almagro, Ciudad Real)
  • IES Miguel de Cervantes (Múrcia)
  • IES Mónico Sánchez (Piedrabuena, Ciudad Real)
  • IES Plurilingüe Fontexería (Murs, La Corunya)
  • Institut Pont del Diable (Tarragona)

El Comitè Avaluador ha valorat la creativitat, la capacitat d’innovació, la viabilitat de les millores plantejades, la qualitat de la presentació, el treball en equip i la difusió i sensibilització de l’entorn.

A la final del Campionat Energia amb consciència, els alumnes de cada centre hauran d’exposar davant el jurat el seu informe d’auditoria i les propostes de millora per ser més eficients energèticament. L’esdeveniment es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Facebook o el canal de YouTube de Fundación Repsol, i el públic tindrà l’oportunitat de votar el seu centre favorit des de casa. Els resultats de la votació en línia es sumaran als del jurat, format per experts en energia i educació.

Els dos millors centres rebran un premi en metàl·lic de 7.000 i 3.000 euros respectivament. Els cinc finalistes competiran per succeir al Col·legi Obradoiro (A Corunya) i al Col·legi Sagrat Cor Pares Caputxins (Madrid), guanyadors de la passada edició.

La gran final del V Campionat Energia amb consciència suposarà el punt final a la cinquena edició d’aquest programa educatiu de Fundación Repsol, en què han participat 36 centres educatius de A Corunya, Biscaia, Cantàbria, Ciudad Real, Madrid, Múrcia i Tarragona. A més de poder participar en el campionat, aquests centres han rebut la visita de 73 voluntaris Repsol, empleats i jubilats de la companyia energètica, que els han ajudat a entendre el concepte d’eficiència i la importància de la transició energètica a través de tallers i experiments.