Ens trobem a:

Més de 2.400 alumnes participen dijous i divendres en el XII Fòrum TRiCS

El Complex Educatiu de Tarragona acull aquest dijous, 12 d’abril, i divendres, dia 13, el Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi (TRiCS), que arriba enguany a la 12a edició amb una participació rècord: l’activitat aglutinarà més de 2.400 alumnes de Batxillerat i Graus Formatius al llarg de les dues jornades. En  aquesta edició de 2018 hi prendran part 38 centres de la província.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) impulsa per dotzè any consecutiu el Fòrum TRiCS, que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat i desenvolupa el Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

L’eix central del fòrum es basa en què els alumnes de segon curs presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo. Per part de l’AEQT, en els actes d’inauguració i cloenda prendran part el president, Josep Francesc Font, i el gerent, Juan Pedro Díaz.

En aquesta edició es repetirà al format de dos dies de Fòrum: dijous 12 tindran lloc les presentacions vinculades a les àrees d’Humanitats, Ciències Socials, i Art; i divendres 13 les de Ciències i Tecnologia. D’aquesta manera, el fòrum dona cabuda a totes les branques d’estudi de Batxillerat i Graus Formatius.

Un total de 230 treballs seran exposats pels alumnes i simultàniament s’oferiran  també tallers pràctics que organitza el professorat de diferents centres i facultats de la URV.

La finalitat del Fòrum TRiCS és fomentar l’intercanvi d’idees, impulsar les habilitats comunicatives dels alumnes i obtenir orientació i informació sobre les estudis universitaris entre d’altres. Aquest també és un espai on la comunitat educativa té l’oportunitat de trobar-se i intercanviar experiències.

Programa del dotzè Fòrum TRiCS (dijous i divendres)

9:15 a 9:45h Acte inaugural i parlaments de les institucions, Departament d’Ensenyament, AEQT i URV.

10:00 a 13:00h Presentacions dels treballs i tallers de la URV.

13:00 a 14:00h Lliurament de diplomes als participants.