Ens trobem a:

Prova de Sirenes 21 d’Abril

Cartell

Aquest divendres 21 d’abril al matí tindrà lloc la primera prova de sirenes d’avís a la població per risc químic del 2017. Durant la prova sonaran 82 sirenes instal·lades a 36 municipis de Catalunya.

Aquest exercici es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes, si sonen bé i el diàmetre en què es pot escoltar el so i també serveixen per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real, el més bàsic dels quals és confinar-se, és a dir, tancar-se en un edifici tancant portes i finestres i desconnectant la ventilació exterior fins que passi el perill.

La xarxa de sirenes de Protecció Civil de la Generalitat és el sistema d’avís a la població de gran abast que contempla el Pla de Protecció Civil per emergències químiques PLASEQCAT.

Els municipis i horaris on sonaran son:

9:30h Comprovació de les comunicacions de veu a través de la xarxa RESCAT entre CECAT Barcelona, CECAT Reus i els diferents CECOPALS que en disposen. Abans de cada activació es farà una comunicació de veu per avisar de l’ inici de l’activació de les sirenes.

Flix i Tortosa

10:40h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre des de CECAT Barcelona.

10:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

Polígon Nord Tarragona

Constantí, El Morell, Els Garidells, Els Pallaresos, La Pobla de Mafumet, Perafort, Tarragona nord i Sant Salvador i Vilallonga del Camp

11:20h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona des de CECAT Barcelona.

11:30h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

Polígon Sud Tarragona

La Canonja, Salou, Tarragona i Vila-seca

11:40h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona des de CECAT Barcelona.

11:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.