Ens trobem a:

Prova de sirenes de risc químic

Fotografia

flyer-prova-de-sirenesDemà, dimecres 25 d’octubre, Protecció Civil realitzarà un simulacre d’accident químic pel qual s’activaran les sirenes de risc químic. L’activació d’aquestes sirenes d’avís s’adscriu dins de la segona prova anual de la xarxa d’alarmes i comunicacions contemplada al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). En total s’activaran 82 sirenes que Protecció Civil té distribuïdes en 36 municipis de Catalunya amb l’objectiu de comprovar el seu funcionament i també perquè la ciutadania es familiaritzi amb el seu so i sigui conscient de què cal fer en cas d’emergència.

Els municipis on sonaran aquestes sirenes d’avís són: Abrera, Barcelona (Port de Barcelona i Zona Franca), Canovelles, Castellbisbal, Castellgalí, Constantí, Cornellà de Llobregat, el Morell, el Prat de Llobregat, els Garidells, els Pallaresos, Esparreguera, Flix, Granollers, Gualba, l’Hospitalet de Llobregat, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Les, Martorell, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Perafort, Riells i Viabrea, Salou, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Tarragona, Tortosa, Viladecans, Vilallonga del Camp i Vila-seca.

L’activació de les sirenes es farà en diferents fases i per sectors de risc. En concret, la cronologia de l’exercici al nostre territori serà la següent:

Flix i Tortosa

  • 10:40h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre des de CECAT Barcelona.
  • 10:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

Polígon Nord Tarragona

  • 11:20h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona des de CECAT Barcelona.
  • 11:30h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

Polígon Sud Tarragona

  • 11:40h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona des de CECAT Barcelona.
  • 11:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.