Ens trobem a:

Repsol inicia la segona fase de la construcció de la nova unitat de polietilè metal·locè

  • La planta es posarà en funcionament durant el segon trimestre de 2016
  • La nova unitat produirà un polietilè de baixa densitat amb excel·lents propietats òptiques, de brillantor i transparència
  • Aquesta actuació estava prevista al Pla de Competitivitat de la Química, presentat per Repsol a mitjans de 2013
  • La planta és una mostra de l’aposta de Repsol per la fabricació de productes amb alt valor afegit
  • Serà la primera unitat que produeixi aquest material fora dels Estats Units amb la innovadora tecnologia de Chevron Phillips Chemical

 

Repsol iniciarà, en el primer trimestre de 2016, els treballs de construcció i finalització de la nova planta de metal·locè a Tarragona. Durant el segon trimestre del 2016, es preveu posar en funcionament la planta i iniciar la producció i comercialització d’aquest nou producte per a la Química de Repsol.

Durant aquesta intervenció, la planta de polietilè d’alta densitat (PEAD) de Tarragona romandrà temporalment parada per permetre l’execució de totes les activitats relacionades amb aquest projecte de forma segura i eficient.

Aquesta serà la primera unitat que produeixi aquest material fora dels Estats Units amb la innovadora tecnologia de Chevron Phillips Chemical, gràcies a l’acord de llicència tecnològica assolit entre Repsol i aquesta companyia el 2014. El polietilè lineal de baixa densitat metal·locènica (mPELBD) que es produirà en aquesta nova unitat, posseeix excel·lents propietats òptiques, de brillantor i transparència, i mecàniques pel que fa a flexibilitat i alta resistència a la punció, esquinçat i baixes temperatures, per la qual cosa és idoni per al seu ús com a film per embalatge.