Ens trobem a:

Repsol va incorporar a la seva plantilla més d’un miler de treballadors el 2013

Repsol va incorporar a la seva plantilla al llarg del passat exercici un total de 1.062 persones, de les quals un 49 per cent són dones. Les xifres reflecteixen el compromís de la companyia amb la creació d’ocupació de qualitat, captant, motivant i retenint els millors professionals i oferint-los un lloc atractiu per treballar. La companyia és una de les empreses de l’Ibex que més ocupació crea, amb una mitjana d’incorporacions a la seva plantilla de gairebé 1.500 llocs de treball anuals durant els tres últims exercicis.

La plantilla actual de Repsol supera els 24.000 empleats, de més de 80 nacionalitats, dels quals un 91% tenen un contracte fix. La companyia està especialment sensibilitzada amb la incorporació dels joves al mercat de treball i la formació pràctica dels estudiants. Repsol compta amb diversos programes Masters en les diferents àrees d’activitat (exploració i producció d’hidrocarburs; Refinació, Petroquímica i Gas, i Repsol en Gestió de l’Energia) impartits al seu Centre Superior de Formació. Els estudiants d’aquests programes reben un contracte en pràctiques que es converteix en indefinit si els resultats acadèmics són bons. Durant 2013 es van incorporar 97 joves mitjançant aquesta modalitat.

D’altra banda, Repsol va formar durant 2013 a prop de 800 joves en els seus diferents programes de beques i pràctiques professionals, avançant en la seva formació i adquirint competències i coneixements.

Repsol ha estat àmpliament reconeguda com una de les millors empreses per treballar a Espanya i també lidera el rànquing de les empreses que compten amb un ampli nombre de mesures a favor de la conciliació de la vida familiar i el treball, segons es desprèn d’una classificació inclosa en l’anàlisi sobre la situació a Espanya de la conciliació, realitzat per l’Institut Internacional de Ciències Polítiques. El reconeixement es basa en les diferents eines que ofereix Repsol als seus treballadors: compensació, formació, mobilitat interna i carreres internacionals, així com desenvolupament i avaluació de l’acompliment.

Conciliació i diversitat

A més de la incorporació de treballadors, Repsol està realitzant una aposta ferma per la conciliació de la vida personal i la professional. Entre les mesures destinades a assolir aquest equilibri destaca especialment el seu programa pioner de teletreball, al qual estan adherides més de 1.200 treballadors a tot el món . Repsol ha plasmat la seva experiència en aquest àmbit en el Llibre Blanc del Teletreball, presentat l’any passat per la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez.

Repsol també és una de les empreses espanyoles de referència en formació i integració de persones amb capacitats diferents o en risc d’exclusió social. La companyia compta amb un pla d’integració que ha permès que més de 650 persones d’aquest col·lectiu treballen a Repsol, el que representa un 2,7% de la seva plantilla total.