Ens trobem a:

Rubén Folgado defensa el paper de la Indústria en el Congrés Nacional d’Energies Renovables que se celebra a Madrid

Fotografia 1
Fotografia 2

El director tècnic de MESSER i actual president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, ha defensat avui el paper necessari de la Indústria en el marc del Congrés Nacional d’Energies Renovables que se celebra a Madrid aquesta setmana (ahir dimarts i avui dimecres) coincidint amb la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 25).

En la seva ponència al Congrés, Folgado ha destacat que en tot el necessari procés d’avanç cap a la sostenibilitat, la Indústria ha de continuar exercint un paper estratègic. Ha recordat que en els últims anys el PIB industrial ha perdut pes en el global de l’economia espanyola (ara representa el 16% del PIB), quan l’objectiu de la Unió Europea per a Espanya era arribar al 20% l’any 2020, mentre que en països com Alemanya es manté per sobre del 22%.

Per això, el president de l’AEQT i director tècnic de MESSER ha reclamat que la política energètica que possibilitarà aquesta transició ha d’anar totalment alineada amb una política industrial coherent que faci compatible la descarbonització amb la reindustrialització de l’economia.

En la seva ponència, que versava sobre el paper futur que l’hidrogen està cridat a exercir en la transició energètica, Folgado ha destacat el protagonisme que les indústries tindran en el desenvolupament de l’hidrogen com a matèria primera per a processos químics, com a vector energètic per facilitar l’emmagatzematge i com a font d’energia verda per a mobilitat i usos domèstics.