Ens trobem a:

Seguretat i sostenibilitat: eixos principals de l’Informe Públic de Dow Chemical Ibèrica

  • L’Informe s’articula en 4 àrees que reflecteixen la nova ambició de Dow: ser la companyia de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible al món

Dow Chemical Ibèrica publica avui el seu nou Informe Públic en el qual es recullen les principals fites i resultats de la Companyia a Espanya i Portugal. El document posa l’èmfasi en la nova ambició de Dow: ser la companyia de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món. Així, les diferents seccions reflecteixen els avenços realitzats en aquests quatre pilars que es troben interrelacionats, perquè si bé Dow ha impulsat la innovació sostenible en els seus centres de R+D, això ha estat possible gràcies al talent i diversitat dels seus empleats que han treballat amb els seus clients per oferir-los les solucions que necessiten.

Aquest informe, a més, centra la seva atenció en un aspecte clau per a la companyia: la seguretat. En ésser la seva prioritat número 1, Dow ha volgut “donar veu” a la seguretat a través d’un gran destacat en què els seus empleats i líders parlen sobre com treballen dia a dia seguint els més alts estàndards en aquesta matèria. “Per a nosaltres, la seguretat és el punt de partida de tot. Sense seguretat no hi ha indústria i no existeix Dow. És una cosa que ha de ser natural i part del nostre ADN. Per això vam decidir que la seguretat és el primer i després ve la resta (la producció, els costos o els clients). Sense seguretat no hi ha suport social per seguir produint”, comenta Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa.

Així mateix, subratlla els seus grans desafiaments i anuncia uns nous i ambiciosos compromisos per fer front als problemes derivats del canvi climàtic i els residus plàstics. D’aquesta manera, Dow manifesta que per al 2050 vol ser neutra en emissions de CO2; que per al 2030 haurà recollit, reutilitzat o reciclat un milió de tones mètriques de plàstic i que per al 2035, el 100% dels seus productes destinats a aplicacions d’envàs i embalatge seran reutilitzables o reciclables.

Com a mostra del seu compromís i aposta per la regió Ibèrica, la companyia ha augmentat les seves inversions, destinant un total de 58 milions de dòlars per a Espanya i 2 milions de dòlars per a Portugal, el que significa una pujada del 8,6% i del 20 % respectivament, en comparació amb el 2018. Els resultats financers mostren que ha estat un any complex, però que Dow ha incrementat valor en aquells mercats més propers al consumidor final i, en termes de producció, es destaca la fiabilitat i bon funcionament de les seves plantes i centres ubicats a la península ibèrica.

“Tinc confiança en el futur de la nostra empresa, perquè els nostres valors són sòlids, el nostre vincle amb la seguretat és la base del que som, el nostre compromís amb la indústria, la innovació i l’educació és ferm i la nostra voluntat és la de seguir millorant. I així ho hem reflectit en aquest Informe Públic“, assenyala Jon Bilbao, director general de Dow per a Espanya i Portugal.

L’Informe Públic ha estat elaborat complint la Llei 11/2018 en matèria d’informació no financera i diversitat.

Sobre Dow

Dow combina la seva presència global, escala i integració d’actius, amb una innovació enfocada i posicions de negoci líders per assolir un creixement rendible. L’ambició de la companyia és convertir-se en l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible. La cartera de negocis de Dow referent a productes plàstics, indústria i infraestructura, revestiments i silicones, ofereix una àmplia gamma de solucions diferenciades basades en la ciència per a clients en segments de mercat de ràpid creixement com embalatges, infraestructura i consum. Dow opera 109 centres de producció a 31 països i dóna feina a unes 36.500 persones. L’any 2019, Dow va obtenir unes vendes d’aproximadament 43.000 milions de dòlars. Per a obtenir més informació, visiteu www.dow.es o seguiu el compte de Twitter @DowIberica.