Ens trobem a:

Smart Chemistry, Smart Future mostrarà el valor estratègic i el potencial innovador de la química de la mà de 17 grans companyies

Nota Premsa pdf
Dossier de Premsa

Feique ha anunciat el programa d’activitats que formarà  part de Smart Chemistry, Smart Future, el projecte corporatiu organitzat al costat del propi Saló Expoquimia que tindrà lloc a Barcelona del 30 de setembre al 3 d’octubre. L’objectiu que es  persegueix a través del programa d’activitats i l’exposició de solucions innovadores que integren aquest projecte, és posar en valor el paper clau que juga aquest sector com a motor dinamitzador de l’economia espanyola, a la qual aporta el 11% del PIB industrial, així com per la seva contribució social a  través de l’aplicació de les seves innovacions en tots els àmbits de la nostra vida.

A més de les activitats programades al voltant de les quatre àrees temàtiques sobre els quals gira el  projecte Smart Chemistry Smart Future, cadascuna d’elles abastarà una exposició de diferents  materials i tecnologies químiques innovadores aplicades a objectes, gadgets, tecnologies, i aplicacions  concebudes per millorar el nostre benestar i qualitat de vida i donar solució a moltes de les demandes  més apressants de la nostra societat actual i en la fabricació l’aportació de la química resulta  crucial.

En el projecte participen les companyies i organitzacions líders del sector químic entre les quals estan:  Abelló Linde, Air Liquide, BASF, BAYER, CEPSA, ChemMed, Dow Chemical, Ercros, Grup IQe, ICL,  Justesa Imatge, Junta d’Andalusia, Praxair, Quimacova, Quimidroga, REPSOL i SOLVAY. Col · laboren  també Aqualogy i Shale Gas Espanya.

Experts del sector oferiran una visió diferent sobre la Química 

Smart Chemistry, Smart Future acollirà un complet programa d’esdeveniments al llarg de tota la setmana,  que comptarà amb la participació de les companyies i institucions més rellevants en l’impuls del  desenvolupament del sector químic, incloent poders públics, mitjans de comunicació, inversors,  investigadors i altres professionals. consulteu programa

Alguns dels esdeveniments i activitats més rellevants seran:
Retransmissió en directe del programa Herrera en la Onda: el dimarts 30 de setembre Onda Zero retransmetrà des de l’espai Smart Chemistry Smart Future seu programa estrella, Herrera en la Onda amb Carlos Herrera qui entrevistarà el president de Feique, Luis Serrano,  i la vicepresidenta de Feique, Inés Juste.

Smart Cities. Chemicals Inside: El dimecres 1 de setembre tindrà lloc aquesta jornada a la  que experts explicaran com les innovacions aportades per la Química són essencials per al  desenvolupament de ciutats intel·ligents, cada vegada més sostenibles. Programa-invitació acte

 L’esdeveniment comptarà amb la participació de:
– Carlos Negre, President del Fòrum Químic i Societat.
– M. Antonia Morales, Innovation Manager del Consell Europeu de la Indústria Química (CEFIC).
– Elisa Martín Garijo, Directora d’Innovació i Tecnologia d’IBM.

Presentació de l’Informe Invest in Chemicals, Invest in Spain: fruit de la col·laboració de  Feique amb ICEX-Invest in Spain s’ha elaborat aquest document en el qual s’analitzen les  avantatges competitius que ofereix Espanya per invertir en el sector químic.Programa Invitació Acte

La presentació comptarà amb la presència de:
– D. Juan Antonio Labat, Director General de Feique.
– D. José Carlos García de Quevedo, Director Executiu d’ICEX Invest in Spain.
– D. Jesús Loma, president de ChemMed – Clúster Químic de Tarragona.
– Sra. M. José Asencio Vedat, Directora General d’Indústria, Energia i Mines de la Junta  d’Andalusia.
– D. José Monzonís Salvia, Secretari d’Indústria i Energia de la Comunitat Valenciana.
– D. Borja García-Nieto, President de Grup Financer Riva i García.

Showcooking by Ramon Freixa: El colofó ​​el posarà el divendres 3 d’octubre el xef  Ramon Freixa, posseïdor de dues estrelles Michelin qui realitzarà un show gastronòmic on  la Química serà la protagonista.

– A més, durant la fira es realitzaran diferents presentacions d’algunes de les novetats-més destacades, com weón Glasses (les ulleres interactives elaborades a Espanya) o diferents -xous gastronòmics que mostraran les últimes tècniques de refredament d’aliments i -begudes.

Una exposició única protagonitzada per la química

Al llarg de 2.500 metres quadrats, Smart Chemistry, Smart Future acollirà una exposició única a la que les companyies participants aporten innovacions pròpies, en molts casos produïdes en  col·laboració amb altres empreses, que reflecteixen a petita escala, el gran potencial innovador del sector  químic per donar resposta als principals reptes que la societat demana: garantir la disponibilitat  i accés a recursos fonamentals com l’alimentació, l’energia o l’aigua, millorar la salut i la
qualitat de vida dels ciutadans, crear ciutats més sostenibles, o desenvolupar noves tecnologies que  millorin el nostre benestar.

Aquests continguts expositius estaran dividits en quatre grans àrees:

Resources: Energy & Water, que abordarà els recursos que necessitem per viure. Les  principals novetats en aquest camp inclouen noves tecnologies i materials que milloren la  eficiència energètica, el primer avió solar que donarà la volta al món o les últimes novetats  en els vehicles de competició.

– Una maqueta de Solvay d’un avió solar en la construcció han col·laborat també Bayer i AirLiquide i que el 2015 donarà la volta al món amb la sola ajuda del sol com a font d’energia.
– Un corpori de CO2 de Bayer com a mostra dels nous materials que es poden fer amb aquesta molècula
– L’Honda RC213V de Marc Márquez (Repsol)
– Un prototip d’aerogenerador de Basf amb pales fabricades amb resina de gran resistència i recobriments especials.
– Una maqueta d’un nou sistema de filtració d’aigua per a usos industrials, de Dow Chemical.
– Un cilindre per a la captació d’energia solar, de Dow Chemical i Sener
– Una maqueta d’una estació de repostatge d’hidrogen per a vehicles, d’Abelló Linde.
– Un Fórmula 1 de l’Equip Toro Rosso, patrocinat per CEPSA.
– Una maqueta de perforació de Shale Gas, de la plataforma ShaleGas Espanya.

Smart Cities, on es mostrarà com les ciutats on vivim poden ser més eficaços  i sostenibles gràcies a la química. Per a això, s’identificaran les últimes novetats per aconseguir ciutats i edificis intel·ligents, vehicles més eficaços i respectuosos amb el medi ambient i materials més ecològics, incloent:
– Una maqueta de ciutat intel·ligent de Dow Chemical
– El BASF Smart Forvision concept car. Un vehicle elèctric dissenyat per BASF i Daimler
– Una moto elèctrica de Repsol
– Diversos materials fets a partir de gasos, de Praxair
– Un terrari que mostrarà el procés de degradació dels bioplàstics d’Ercros
– La maqueta del Campus de Repsol, un edifici sostenible amb certificat LEEDS platí
– Una ampolla d’Alphagaz d’AirLiquide amb aplicacions mediambientals
– La Moqueta reciclable de Dow Chemical

Life: health & food, sobre els aspectes vitals més rellevants. Es mostraran, entre altres, els  últims avanços de la química aplicada a la indústria de l’alimentació, incloent l’ús del  fred, així com tecnologies aplicades a persones amb mobilitat reduïda.
– Un exoesquelet o vestit-robot amb finalitats terapèutiques per a persones amb mobilitat reduïda de Bayer.
– Materials expositius de Praxair
– Unes sabatilles d’esport Adidas Boost fabricada amb materials de BASF
– La pilota del Mundial de futbol del Brasil 2014, realitzat amb materials de Bayer
– Una nevera CoolPure que integra l’última tecnologia química de Basf
– Un refredador de gots amb gasos, d’AirLiquide
– Un Cryocooking, instrument que cuina sota zero amb un sistema criogènic de refredament ultraràpid, d’Abelló Linde

New technologies 4U, sobre les tecnologies que canvien la nostra vida, incloent  dispositius com ulleres intel·ligents, impressores i bolígrafs 3D o diferents aplicacions del  grafè.
– Les weón Glasses. Les ulleres intel·ligents desenvolupades per científics espanyols.
– Una impressora i un bolígraf 3D, capaços de generar peces volumètriques.
– Oblees de grafè de Repsol, un material 10 vegades més resistent que l’acer amb el gruix d’un àtom.
– Gasos vectors ultrapurs per a la fabricació de smartphones, d’Air Liquide