Ens trobem a:

ChemMed Tarragona es presenta en el debat sobre inversions del ‘6º Encuentro del Sector Químico’ de l’IESE

Nota premsa pdf
Àudio
Àudio.2
Fotografia ChemMed IESE
Fotografia ChemMed IESE

El president del Clúster Químic del Mediterrani, Jesús Loma-Ossorio, ha presentat aquest migdia el projecte ChemMed Tarragona en el si del ‘6º Encuentro del Sector Químico’, que organitzen anualment l’escola de negocis IESE i FEIQUE. 

El també president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha explicat que ChemMed agrupa indústria, Port i tots els agents que l’envolten, en un projecte de present i de futur. El Clúster Químic, ha explicat Loma, va néixer ara fa un any com a resposta a les amenaces que el mercat divisava a curt, mig i llarg termini. Es tractava, doncs, de posar el focus sobre una indústria que aposti pels productes d’alt valor afegit. El president de ChemMed ha explicat que aquest clúster posa al servei de les inversions el know-how i les sinergies creades durant el mig segle que té d’història la indústria quimica al territori. Loma-Ossorio s’ha referit als avantatges econòmics que això pot suposar a una empresa nouvinguda, ja que pot concentrar tots els seus esforços econòmics al core, al negoci, aprofitant tota la infraestrucrtura que ja està construïda i estalviant, així, i en alguns casos, fins el 50% del que podria suposar instal·lar-se en un greenfield.

L’explicació de Loma-Ossorio ha quedat emmarcada dins la taula rodona sobre la ‘Dinamització de la inversió industrial’, que ha analitzat els processos de decisió en les empreses, la seva capacitat de finançar-se i el propi paper dels clúster en l’obtenció de noves inversions. Aquesta ha estat moderada pel professor del IESE, i director acadèmic d’aquest fòrum, Joan Roure.

La taula ha comptat amb ponents d’excepció, com el CEO de BASF al Sud d’Europa, Erwin Rauhe, qui ha parlat sobre els processos de decisió en les companyies multinacionals; El Conseller Delegat del grup financer Riva y García, Ignacio García-Nieto, que ha conferenciat sobre l’obtenció de finançament; i la presidenta del Grup Juste, Inés Juste, i el Conseller Delegat de Panreac i President de Fedequim, Joan Roget, que han ofert els seus punts de vista sobre la presa de decisions en les PIMES.