Ens trobem a:

Comunicat de balanç de l’AEQT (Vaga 19-2-2020 – 21.00)

Comunicat AEQT Català
Comunicado AEQT Castellano

1) És evident que el Camp de Tarragona està vivint un moment de màxima sensibilitat i per això ens mantenim ferms en l’impuls del diàleg permanent amb tots els agents. Avui hem escoltat els sindicats, associacions de veïns i part de la població i hem de seguir escoltant tots els agents del territori. Només amb diàleg superarem el moment actual i serem capaços de prendre decisions i d’aplicar noves millores.

2) Després de la jornada d’avui emplacem els sindicats a continuar participant activament en les diferents taules de diàleg que el territori ha posat en marxa. Seguim defensant que la via adequada segueix essent el diàleg i la suma d’esforços per a continuar millorant.

3) Comprenem que són moments difícils i sensibles i estem oberts al diàleg i a impulsar millores, però reiterem que som un sector compromès amb la seguretat, que és la nostra principal prioritat, tant la dels nostres col·laboradors com la de l’entorn. També defensem el nostre compromís amb les persones que treballen a la indústria, amb estàndards i condicions laborals més avantatjoses que la mitjana industrial.

4) Estem davant d’una situació excepcional i com a tal requerirà accions concretes per evitar que pugui repetir-se. Però aquesta excepcionalitat no pot ser presentada com un fet habitual. La indústria química de Tarragona ha estat un referent de seguretat durant 50 anys i així seguirà sent amb la col·laboració de tots els agents involucrats. Les reivindicacions d’avui no s’ajusten a la realitat de la indústria química de Tarragona. Per això treballarem per revertir aquesta percepció i recuperar la confiança.