Ens trobem a:

El sector químic fa entrega dels seus premis de seguretat 2013

Avui ha tingut lloc, a la seu de Gómez-Acebo & Pombo, l’acte de lliurament dels Premis de Seguretat FEIQUE amb què la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola pretén reconèixer els esforços realitzats per les empreses del sector amb millors resultats de sinistralitat laboral registrats l’any 2013. El lliurament dels guardons ha estat realitzat per la directora del Centre Nacional de Noves Tecnologies (CNNT) del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Olga Fernández Martínez.

En el mateix acte el president de la Comissió de Seguretat de FEIQUE , Carmelo Urieta , ha analitzat les dades presentades per FEIQUE a l’Informe de Sinistralitat Laboral del Sector Químic 2013 , on es recullen els índexs de sinistralitat de les empreses químiques espanyoles en l’àmbit de la seguretat i la prevenció de riscos laborals durant l’any passat . “Darrere d’aquestes dades estadístiques es concentra un gran esforç que ens porta a uns índexs de seguretat que molt pocs sectors són capaços d’aconseguir a Espanya ” ha indicat Urieta .

Segons les últimes dades recollides en aquest informe , per cada milió d’hores treballades en el sector el 2013 es van produir 3,28 accidents (la mateixa xifra que l’any anterior ) que van tenir com a conseqüència una baixa laboral – Índex de Freqüència – . Aquest índex és , comparativament , segons les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació ( últimes dades disponibles de 2012 ), 9 vegades menor que el de la mitjana del sector industrial , 11 vegades menor que el del sector de la Construcció , 5 vegades menor que el del sector Serveis i menor fins i tot que el de sectors com el del personal Domèstic o l’Educació . En aquesta línia , l’Índex de Gravetat , que mesura el nombre de jornades perdudes per cada mil hores treballades , va ser de 0,09 l’any passat per al sector (mateixa xifra per 2012 ) .

” La prevenció i la seguretat dels treballadors són una prioritat de primer ordre per a les empreses associades a FEIQUE que, més enllà de l’esforç realitzat per implementar les millors tecnologies i pràctiques disponibles en l’àmbit de la Seguretat , aconseguint uns notables resultats , continuen progressant en la persecució de l’objectiu de zero accidents . I els resultats mostren que cada vegada estem més a prop ” , ha indicat el director de Feique , Juan Antonio Labat .

20140603 Premios Seguridad Feique 2013
COMPANYIES GUARDONADES

Els Premis, que es divideixen en tres categories , han recaigut en aquesta edició en :

– Premi ESPECIAL SEGURETAT FEIQUE 2013 : a les companyies de la indústria química de més de 300 treballadors que han obtingut un Índex de Freqüència d’accidents ” zero ” durant 2013 .

· CLARIANT IBÉRICA – Ha recollit el guardó Miguel Muñoz , director de Clariant Ibèrica Producció
· Dow Chemical Ibérica, SL – ha recollit el guardó Claudia Tagliavini , Directora de RR.PP i Governamentals .
· DuPont Astúries , SL- ha recollit el guardó el president de DuPont Ibèrica , Enrique Macián .
· PRAXAIR ESPANYA SLO- Ha recollit el guardó Eduardo Gil , director general de Praxair Espanya
· SABIC -Han recollit el guardó Juan Antonio Alemany , Pla Manager i Óscar Roijals , Health & Safety Manager de Sabic .

– Premi SEGURETAT PLUS FEIQUE 2013: als centres de producció de la indústria química de més de 300 treballadors que han obtingut un Índex de Freqüència d’accidents ” zero ” durant 2013 .

· AIR LIQUIDI INDUSTRIAL .
· ERCROS – Complex Tarragona
· BERLIMED – Alcalá de Henares
· REPSOL QUÍMICA – Complex Puertollano
· REPSOL QUÍMICA – Complex Tarragona
· SOLVAY – Complex Martorell

– Premi SEGURETAT FEIQUE 2013: als centres de producció de la indústria química de més de 50 treballadors que han obtingut un Índex de Freqüència General d’accidents ” zero ” durant 2013 .

· ARKEMA COATING RESINS , S.A.U. – Mollet del Vallès
· ARKEMA COATING RESINS , S.A.U. – Sant Celoni
· ARKEMA QUÍMICA , SA – Zaramillo
· BASF Espanyola S.L. – Castellbisbal
· BASF Espanyola S.L. – L’Hospitalet de Llobregat
· BASF Poliuretans Iberia S.A. – Rubí
· BRENNTAG QUÍMICA S.A.U. – Dos Hermanas
· CLARIANT – Castellbisbal
· Dow Chemical Ibèrica , S.L. – Tarragona
· ERCROS S.A. – Pals de la Frontera
· Bayer MaterialScience – Tarragona
· Bayer MaterialScience – Zona Franca
· Bayer CropScience – Quart de Poblet
· Berlimed – Alcalá de Henares
· INDÚSTRIES QUÍMIQUES ASSOCIADES L.S.B
· LINDE MÈDICA
· MESSER IBÈRICA DE GASOS SAU
· Solvin Spain , S.L.
· Transformadora de Etileno , AIE
· TERQUIMSA
· TOTAL PETROCHEMICALS IBÈRICA