Ens trobem a:

Expoquimia i Smart Chemistry Smart Future es traslladen al setembre de 2021

La propera edició d’Expoquimia se celebrarà del 14 al 17 de setembre de 2021. Per tant, també es trasllada a aquesta data l’espai Smart Chemistry Smart Future, liderat per Feique i que es desenvoluparà en el marc de la fira, i en el qual l’AEQT i ChemMed participaran amb un estand. Aquest nou calendari ha estat consensuat per Fira de Barcelona i els principals representants sectorials, donant resposta així a les peticions d’empreses i associacions d’aquesta indústria amb l’objectiu d’organitzar la millor edició possible en unes dates que es consideren idònies, en lloc del desembre de 2020, com estava previst.

Aprovada pel comitè organitzador, integrat per les principals empreses i associacions, la decisió s’ha pres tenint en compte l’escenari actual i per assegurar una major participació nacional i internacional en un context econòmic i social que es preveu més favorable. En aquest sentit, la celebració de la Trobada Internacional de la Química de Fira de Barcelona, l’esdeveniment d’un sector que com el químic s’ha revelat essencial durant la pandèmia, té com a objectiu, així mateix, contribuir a la seva reactivació econòmica.

Amb una participació prevista de més de 600 expositors directes, la celebració conjunta d’Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas constitueix la plataforma firal líder de la química aplicada del sud d’Europa en la qual es donen a conèixer totes les iniciatives que assenyalen les tendències de futur de tres sectors fonamentals per al desenvolupament socioeconòmic.

Pel que fa a Smart Chemistry Smart Future, l’espai compta amb la participació de les empreses i organitzacions líders de el sector químic espanyol, entre les quals figuren l’AEQT i ChemMed. El seu objectiu és fer visible la contribució imprescindible d’aquesta indústria, a través de la seva gran capacitat innovadora i versatilitat, per donar una resposta eficaç als reptes i compromís comú que plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i a les demandes globals de la societat actual.

Sota el lema Welcome to 2030, el projecte comptarà amb una exposició exclusiva en la qual es mostraran els avenços tecnològics i innovacions més punteres en què el sector està treballant per donar resposta als principals reptes de futur en quatre àrees clau: Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Salut i Alimentació, i Digitalització i Indústria 4.0 (Smart Digital Solutions).