Ens trobem a:

L’AEQT participa en una jornada sobre la tecnologia 5G i el seu impacte en el sector

Fotografia 1
Fotografia 2

L’Associació Empresarial Química de Tarragona va participar aquest dilluns en la jornada  ‘La tecnologia 5G i el seu impacte en el sector industrial químic i petroquímic’, que va celebrar-se al Port de Tarragona. El sector va estar representat per Ignasi Cañagueral, director d’Enginyeria de Dow Tarragona. Aquesta ha estat la quarta jornada de divulgació territorial organitzada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat amb l’objectiu de promoure la demanda de serveis innovadors entorn a la 5G en sectors estratègics de l’economia catalana.

La jornada, que va comptar amb la col·laboració de 5G Barcelona, va reunir entitats i empreses que desenvolupen projectes en l’àmbit de la 5G i actors del sector industrial químic i petroquímic interessats a digitalitzar els seus processos gràcies a la innovació tecnològica. El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, va obrir la jornada, en la qual també hi va intervenir el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco.

En la jornada també hi van participar, en diferents ponències i a la taula rodona, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; Xavier Nuñez, de l’Innovation Business Unit 5G de la Fundació i2CAT; el director de Sistemes d’Informació del Port de Tarragona, David González; i Sergi Lozano, de la Fundació Tarragona Smart Region.

Durant la jornada es van exposar les necessitats de digitalització del sector i es van compartir exemples sobre com la 5G pot obrir nous horitzons i impulsar substancialment aquest àmbit. Des de l’AEQT, Ignasi Cañagueral va destacar la importància que tindrà la tecnologia 5G en la indústria química i els múltiples àmbits i operacions en els quals proporcionarà millores.