Ens trobem a:

L’AEQT presenta l’Informe Públic 2013

L’Associació Empresarial Química de Tarragona ha presentat avui el seu Informe Públic 2013. Un document on es fa una radiografia acurada del sector químic al territori durant l’exercici vençut. L’acte s’ha fet pels mitjans de comunicació al matí a l’Espai Catedral del Seminari de Tarragona (una sala que s’ha estrenat avui amb motiu d’aquest Informe Públic) i per la tarda obert a la societat en un acte dut a terme al Casal Cultural de La Pobla de Mafumet.

El president de l’AEQT, Jesús Loma-Ossorio, que ha estat acompanyat en tot moment pels vicepresidents, Kepa Díaz de Mendíbil i Javier Sancho; pel president de la Comissió de Comunicació, Marc Fargas; i per la directora general, Teresa Pallarès; ha incidit en la postura proactiva del sector químic en vers les tendències canviants de present i futur. Loma ha assegurat que la química no és immune a la crisis, però que l’estan combatent amb innovació, anticipació i un capital humà que està totalment entregat. ‘El futur no s’espera, es crea’, ha dit.

20140529 Foto AEQT Presentació Informe Públic 2013El president de l’Associació ha reivindicat el paper de motor de la Indústria Química en la societat del futur, ha reiterat l’esperit d’unió amb el qual es treballa a l’AEQT i ha fet incís en el paper de Tarragona dins del sector a nivell estatal, recordant que el pol tarragoní representa el 50% del sector a Catalunya i el 25% a Espanya.

En aquest sentit, Loma-Ossorio ha volgut incidir en la importància dels legisladors davant del nou escenari existent. El president ha explicat els esforços que fa la indústria per ser cada dia més competitiva, tot i que ha assegurat que necessiten un suport més evident de les administracions, en matèries com l’elèctrica, per tal que els nous mercats no els guanyin terreny.
El president de la Comissió de Comunicació, Marc Fargas, ha estat l’encarregat de presentar el document de l’Informe Públic. Fargas ha deixat clar que la Indústria Química es reinventa davant dels nous escenaris, mostra d’això n’és el volum creixent d’exportacions en detriment d’un mercat nacional que cada dia pot engolir menys la producció feta a Tarragona.

El president de la Comissió ha dividit l’activitat de l’Associació en tres: l’àmbit econòmic, el de la sostenibilitat i el social; entenent els tres com a pots prioritàries i irrenunciables per l’entitat, el sector i, per tant, per les empreses.
Fargas ha repassat els grans projectes duts a termes durant l’any anterior, com han estat la posada en marxa de l’aigua regenerada, el projecte de Rieres, la confecció del projecte de ChemMed abans de la seva constitució o l’aposta per la formació dual entre d’altres. En cada apartat, Marc Fargas ha enumerat els indicadors que han ajudat a dibuixar aquesta radiografia del sector. Entre ells destaquen els més de 10.000 llocs de treballs directes o indirectes, els 30.000 induïts, la constant disminució dels índex mediambientals, l’aposta en la inversió per la sostenibilitat, el 94% de contractació fixa que hi ha dins del sector a Tarragona o el compromís de les empreses amb l’entorn. ‘Una química que es reinventa, que s’adapta a les noves demandes, que sap que la sostenibilitat està en el seu ADN i que només s’entén des de la mésprofunda convicció de que la seguretat és el primer i que vol seguir creixent en harmonia amb el seu entorn’, ha conclòs.

En la presentació la directora general de l’AEQT, Teresa Pallarès, i abans que Fargas iniciés la pròpia presentació de l’informe, ha explicat que aquest document és el fruit de la feina feta en les set comissions que conformen l’AEQT en el seu dia a dia. Un grup de personal de les empreses que, de manera desinteressada, participen de les solucions comunes que l’AEQT vol oferir al sector. ‘Crear sinergies per ser millors’ ha estat com ha definit la directora el treball que realitzen les comissions. En el seu parlament Teresa Pallarès també ha fet incís en la dedicació que té l’Associació en fer més competitiu el sector a Tarragona, sense cedir ni un mil·límetre en els aspectes de seguretat o medi ambient.

Finalment, en l’acte celebrat a La Pobla de Mafumet, hi hagut la intervenció de l’alcalde, Joan Maria Sardà. L’alcalde, que ha acollit l’associació al municipi durant aquest darrer any per les obres que està fent l’entitat a la seu social de Tarragona, ha reivindicat el paper de la indústria en el territori i ha aplaudit la política de portes obertes, exemplificada en la presentació d’aquest informe. ‘la indústria química està sent en el territori un factor de riquesa i de qualitat de vida de la que se’n beneficien els nostres ciutadans’, ha explicat Sardà, que ha volgut reiterar als representants de la química que poden considerar La Pobla de Mafumet com a casa seva.