Ens trobem a:

L’AEQT i l’ISPC entreguen els diplomes a 37 nous bombers d’empresa

37 Alumnes s’han graduat com a Bombers d’empresa un cop superat el Curs de formació bàsica adreçat a aquest col•lectiu i organitzat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), en col•laboració amb l’AEQT.

XIII curs bombers d'empresa L’acte de cloenda i lliurament de diplomes ha tingut lloc a les instal•lacions del 112, a Reus, i hi han estat presents el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Josep M. Juncosa, el president de la Comissió de Seguretat de l’AEQT i Director General del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona, Kepa Díaz de Mendíbil, el coordinador dels Parcs Químics de Seguretat de l’AEQT, Francesc Aiguasenosa, la cap del Servei de Formació en Riscos i Emergències, Maria Serrahima, i l’inspector Albert Magarolas en representació de la Regió d’Emergències de Tarragona de Bombers de la Generalitat.

En l’acte l’acte de cloenda del Curs en què s’han graduat 37 alumnes, el president de la Comissió de Seguretat i vicepresident de l’AEQT, Kepa Díaz de Mendibil, ha afirmat que “aquest curs és un exemple de la col•laboració entre els sectors públic i privat i amb el qual aconseguim proporcionar una formació de qualitat”.

Per la seva banda el Cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPC), Josep M. Juncosa, ha destacat de l’Institut amb la millora de la formació que imparteix pels bombers d’empresa i en aquest sentit ha afirmat que “la nostra voluntat és desenvolupar un catàleg de formació contínua que doni resposta a les necessitats de formació de les empreses “.

Després d’aprovar el Curs a l’ISPC, els nous bombers d’empresa estan capacitats per realitzar les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvament en situacions d’emergència i formaran part de l’equip de primera intervenció en els sinistres que hi pugui haver; el fet que les empreses comptin amb bombers d’empresa permet, a més, augmentar la coordinació i el treball entre els equips d’emergències i les companyies, minimitzar les conseqüències dels sinistres que es produeixen en instal•lacions complexes i introduir millores per augmentar les mesures de seguretat.

Aquesta és la 13a edició del Curs de formació bàsica per a bombers d’empresa, que rep una molt bona acceptació entre les empreses associades a l’AEQT, que valoren l’adaptació dels continguts del programa que l’EBPC tenint en compte la normativa i les necessitats de les empreses.

Aquesta és la setena edició que es realitza en modalitat semipresencial, la qual facilita l’assistència del personal de les diferents Taula bombersorganitzacions, ja que molts d’ells realitzen el seu treball a torns; el programa s’estructura, per tant, en una part a distància, per mitjà de l’entorn propi d’aprenentatge electrònic de l’Institut, l’ISPC en xarxa, i una altra part presencial, com ara les pràctiques i els exàmens.

Al llarg de 200 hores l’alumnat ha adquirit coneixements sobre prevenció, plans de protecció, seguretat personal, atenció sanitària, extinció d’incendis, salvaments i rescats, o actuació en accidents amb risc químic, entre d’altres; en la majoria d’àmbits realitzen pràctiques i visites a empreses, com és el cas de Repsol, que també ha cedit les instal•lacions perquè es puguin fer algunes pràctiques.