Ens trobem a:

Més de 2.600 alumnes participen dijous i divendres en el XIII Fòrum TRiCS

Fotografia 1

El Complex Educatiu de Tarragona acull aquest dijous, 4 d’abril, i divendres, dia 5, el Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi (TRiCS), que arriba enguany a la 13a edició amb una participació de rècord: l’activitat aglutinarà més de 2.634 alumnes de Batxillerat i Graus Formatius al llarg de les dues jornades. En aquesta edició de 2019 hi prendran part 40 centres de la província.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) impulsa per tretzè any consecutiu el Fòrum TRiCS, que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat i desenvolupa el Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

L’eix central del fòrum es basa en què els alumnes de segon curs presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat durant el curs, ja siguin treballs de recerca o crèdits de síntesi. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo.

Els estudiants que presenten els treballs en públic han realitzat anteriorment uns tallers de comunicació oral per apendre la importància de la comunicació oral i guanyar confiança en les seves exposicions. Els tallers consten de dues parts, una part teòrica i part una pràctica de gravació i visionat de l’exercici.

Per part de l’AEQT, en l’acte de lliurament dels diplomes pendrà part la presidenta de la Comissió de Comunicació, Montserrat Vallverdú.

En aquesta edició es repetirà al format de dos dies de Fòrum: dijous dia 4 tindran lloc les presentacions vinculades a les àrees d’Humanitats, Ciències Socials, i Art; i divendres dia 5 les de Ciències i Tecnologia. D’aquesta manera, el fòrum dona cabuda a totes les branques d’estudi de Batxillerat i Graus Formatius.

Un total de 213 treballs seran exposats pels alumnes i simultàniament s’oferiran també tallers pràctics que organitza el professorat de diferents centres i facultats de la URV.

La finalitat del Fòrum TRiCS és fomentar l’intercanvi d’idees, impulsar les habilitats comunicatives dels alumnes i obtenir orientació i informació sobre les estudis universitaris entre d’altres. Aquest també és un espai on la comunitat educativa té l’oportunitat de trobar-se i intercanviar experiències. Podeu consultar el programa aquí: https://serveiseducatius.xtec.cat/tarragones/trics/

Programa del tretzè Fòrum TRiCS (dijous i divendres)

9:15 a 9:45h Acte de benvinguda als assistents per part del Departament d’Ensenyament, de l’AEQT, i participants de l’edició anterior del Fòrum TRiCS.

10:00 a 13:00h Presentacions dels treballs i tallers de la URV.

13:00 a 14:00h Lliurament de diplomes als participants.