Ens trobem a:

Patrick Thomas, CEO de Bayer MaterialScience, presenta l’estrategia de sostenibilitat de la companyia i els seus reptes de futur

Patrick Thomas, CEO de Bayer MaterialScience ( BMS ), el subgrup dedicat als materials d’altes prestacions, ha presentat l’estratègia global i els reptes de futur de la companyia durant la seva primera trobada amb mitjans de comunicació a Espanya. Acompanyat de Jesús Loma – Ossorio, director general de BMS per a la regió Iberia, Patrick Thomas va presentar les solucions plantejades per la companyia en matèria d’eficiència energètica. Entre altres, el CEO de BMS va parlar del paper de la companyia davant de qüestions com l’escassetat de recursos, el creixement de la població, el nivell d’emissions de CO2, o l’alt consum d’energia.

Patrick Thomas també va aprofitar la seva visita a Espanya per destacar el paper de la fàbrica de Bayer MaterialScience a Tarragona dins del Grup i va afirmar que: ” La fàbrica de Tarragona és un dels millors centres de Bayer a nivell mundial en termes de seguretat i fiabilitat ” . i va afegir que : “Gràcies a les seves instal · lacions portuàries ia una excel · lent logística amb la resta d’Europa i el Nord d’Àfrica , Tarragona ens ofereix un clar avantatge competitiu . més, la celebració dels Jocs del Mediterrani el 2017 suposarà una major recuperació en la regió i situaran a Tarragona al mapa de les ciutats intel · ligents més avançades d’Europa “.

Novetats en matèria de producció sostenible

El CEO de BMS va fer especial èmfasi en els reptes de futur de la companyia . La població mundial està creixent ràpidament , pel que és necessari comptar amb nous conceptes i productes que serveixin per millorar l’arquitectura urbana , la mobilitat i el proveïment d’aliments , fent un ús més intel·ligent dels recursos disponibles. La sostenibilitat s’ha convertit en una exigència de la nostra era i en un concepte que abasta diverses facetes : protecció del medi ambient , preservació dels recursos naturals, gestió eficient dels negocis, cura per la seguretat dels empleats i responsabilitat pel que refereix al benestar de la societat com a concepte holístic. En línia amb l’estratègia de sostenibilitat del Grup i d’acord amb el seu lema Science For A Better Life ( Ciència per a una vida millor ), BMS regeix la seva activitat per aquestes normes d’actuació.

Convertint un gas d’ efecte hivernacle en una matèria primera

La fabricació de plàstics amb diòxid de carboni és una altra iniciativa posada en marxa a favor de la sostenibilitat . BMS acaba d’anunciar una inversió d’uns 15 milions d’euros en el projecte ” Dream Production ” . La inversió es destinarà a la construcció d’una línia de producció que utilitzarà el CO2 com a matèria primera en la producció d’escumes de poliuretà . La capacitat anual d’aquesta línia serà de 5.000 tones i el producte es comercialitzarà a partir del 2016 .

Eco construcció comercial

Una part important de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a tot el món és generada per les edificacions . Fins a un 40% de les emissions de CO2 es deuen al funcionament dels edificis . En grans aglomeracions urbanes com Nova York , les emissions dels edificis suposen fins i tot el 80% del total . Una protecció climàtica eficaç requereix solucions que millorin l’eficiència energètica en la construcció i en el funcionament dels edificis .

Iniciatives posades en marxa en el transport per terra , mar i aire

El sector del transport genera el 14 per cent de les emissions de gas amb efecte hivernacle del món ocupant , per tant, el tercer lloc entre els sectors que més contribueixen a l’augment de l’emissió de substàncies nocives per al clima . S’estima que la xifra de vehicles que circularan al món l’any 2050 serà de 2.700 milions , quatre vegades més que al començament d’aquest segle . Això vol dir que les emissions de diòxid de carboni també poden cuadriplicarse .

Sistemes d’il·luminació més eficients basats en tecnologia LED

Bayer, en col·laboració amb Hella , ha desenvolupat l’innovador sistema d’enllumenat públic ” Eco StreetLine “, un sistema d’il · luminació basat en tecnologia LED per al qual s’han desenvolupat lents especials de policarbonat .

Novetats en l’àmbit de les tecnologies de la informació

Els productes d’alta tecnologia han de ser moderns i d’alt nivell . La necessitat de cobrir determinats aspectes d’estètica i refinament , la demanda d’una capacitat cada vegada més gran i unes dimensions encara més petites , s’uneixen a uns requisits cada vegada més exigents en matèria de seguretat i sostenibilitat dels productes . I els articles han de ser econòmicament assequibles , el que suposa un increment de l’eficiència en el procés de producció . Els cicles d’innovació s’estan fent progressivament més breus . Es van necessitar gairebé dues dècades perquè l’ordinador personal es convertís en un objecte d’ús comú ; en canvi , els telèfons mòbils només han trigat uns anys a arribar a les zones més remotes i la comunitat d’Internet creix a un ritme imparable .