L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona és una iniciativa liderada per Repsol en col·laboració amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona, amb la realització tècnica d’entitats científiques diverses (URV i Eurecat) i sota la coordinació de l’Institut Cerdà, que té com a objectiu l’avaluació permanent de la qualitat de l’aire en les viles i barris del Camp de Tarragona per millorar el medi ambient i la sostenibilitat del territori. L’Observatori vol ser un exercici de transparència i responsabilitat de les indústries químiques per contribuir en donar resposta a una de les principals preocupacions socials detectades en el seu entorn: la qualitat de l’aire que respirem els ciutadans i les ciutadanes.

El 2019 ha estat el segon any de la feina de l’Observatori i ha suposat eixamplar la cobertura i fiabilitat de la informació arribant fins a 26 punts d’anàlisi en 11 municipis del Camp de Tarragona i amb mostres durant 8-12 mesos per obtenir mitjanes anuals fidedignes sobre la concentració de compostos orgànics volàtils en l’aire del nostre territori.

Tanmateix, l’Observatori va més enllà del valuós treball d’anàlisi que s’està fent, i vol ser, també, una eina al servei de la divulgació, del debat i del coneixement, així com una plataforma participativa de tots els agents del territori per poder enriquir les metodologies i les conclusions i per proposar-nos nous reptes en un procés de millora contínua.

VÍDEO: “Tot el que hem de saber sobre la qualitat de l’aire”. Nou cicle de diàlegs de l’Observatori sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona”.

Presentació Informe primer semestre 2020: L’Observatori de la Qualitat de l’Aire també instal·la enguany mesuradors a Lleida i Girona

Presentació Informe 2019: L’Observatori de la Qualitat de l’Aire ja monitora els Components Orgànics Volàtils a 18 poblacions i barris

Descarregar l’Informe 2019 complet