Dow ha dut a terme el primer ús comercial a gran escala de la seva resina AGILITY ™ CE, fabricada amb un 70% de plàstic reciclat, de la mà de Plastigaur, un convertidor espanyol amb més de 30 anys d’experiència en el desenvolupament d’envasos i embalatges flexibles.

Aquest fabricant, el pla estratègic del qual és ser un referent en sostenibilitat, està utilitzant la resina AGILITY ™ CE de Dow per desenvolupar una gamma de films retràctils d’agrupament, utilitzats en el transport de llaunes o ampolles de plàstic reciclable (PET). Aquesta resina es diferencia de les mescles seques per una estètica superior, la seva facilitat d’ús, la seva processabilitat i consistència de rendiment.

S’obté a partir de polietilè de baixa densitat, al qual s’incorpora material reciclat de film retràctil, conservant la qualitat i funcionalitat del material en l’aplicació final. Introduït a finals del 2019, AGILITY ™ CE és la primera oferta de productes de material reciclat de Dow, per als quals la companyia té projectes en totes les regions en les quals opera.

Aquest primer ús comercial d’AGILITY ™ CE és un exemple de l’estratègia de Dow per reduir les seves emissions, eliminar els residus plàstics i avançar cap a una economia circular, tal com reflecteix en els seus nous compromisos anunciats el 2020.

Prova d’això és que la introducció de contingut reciclat és un pas vital per reduir la petjada de carboni dels envasos. El contingut de material reciclat en el film retràctil final desenvolupat per Plastigaur és del 50%, el que es tradueix en una reducció significativa de les emissions de carboni del 25%.

A més, Dow també ha treballat amb Plastigaur per reduir el gruix d’aquest film retràctil a partir de material reciclat, de 45 a 40 microns. Això permet un estalvi addicional de l’11% de CO2 i redueix l’impacte ambiental general d’un 32%. Amb això, Dow demostra el seu compromís amb la sostenibilitat, amb el mercat espanyol i amb Plastigaur.