• L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure les disciplines STEM, contribuir a la igualtat d’oportunitats, i inspirar la creativitat i la capacitat d’innovació dels estudiants
  • La companyia promou la realització de 10 sessions sobre química i sostenibilitat en el marc del Programa Extralectiu STEM URV, que es duran a terme amb alumnes de l’INS Camp Clar de Tarragona

Un any més, Covestro torna a col·laborar amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona per despertar l’interès per les disciplines STEM entre els més joves i, més concretament, la química.

En el marc d’aquest acord, es desenvoluparan 10 sessions sobre química i sostenibilitat dins del Programa Extralectiu STEM URV, dirigides als alumnes d’ESO de l’INS Camp Clar de Tarragona. D’aquesta manera, Covestro vol fomentar un accés igualitari a la formació en química, promovent la igualtat d’oportunitats, especialment entre l’alumnat femení. Les sessions seran eminentment pràctiques i estaran conduïdes per tres investigadores en actiu. Covestro també participarà de la mà dels seus experts, exposant com els productes que fabrica a Tarragona estan molt presents a la vida diària.

STEM URV és un programa educatiu extralectiu que té per finalitat despertar l’interès per la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques en els més joves. El programa utilitza, en els seus tallers, materials didàctics desenvolupats per l’Acadèmia de Ciències de Nova York i el Projecte APQUA de la Universitat Rovira i Virgili.

Carles Lozano, coordinador d’URV Divulga, ha explicat que “la col·laboració amb Covestro és una fita important per apropar la química a nois i noies d’educació secundària, i garantir que tinguin un accés directe i en primera persona a aquest àmbit de coneixement. El contacte amb científics i la vessant pràctica de les activitats permeten que els joves puguin percebre la importància de la ciència en la realitat que ens envolta”.

Així mateix, Mònica Costa, directora de comunicació de Covestro a Espanya, ha apuntat que “la química és un element imprescindible de les nostres vides. Per això, des de Covestro volem contribuir a que les futures generacions tinguin interès i curiositat per la ciència i la química, i ajudar a promoure el talent jove en una disciplina que és cabdal davant els reptes climàtics actuals i pel present i el futur de la societat.”