ASESA (Asfaltos Españoles SA) ha continuat durant avui dimarts amb les tasques de transvasament de producte, arran de l’incident per fuita de nafta que va tenir lloc aquest dilluns. L’empresa preveu finalitzar aquestes tasques avui mateix, donar així per tancat l’incident, i començar a recuperar la normalitat.

La fuita va tenir lloc al voltant de les 4 de la matinada d’ahir dilluns, 26 de setembre, i se’n va informar de manera immediata les autoritats, amb les quals va estar en contacte permanent. La quantitat que va fuitar accidentalment van ser uns 150 m3, que van quedar continguts en el sistema corresponent. Gràcies a que les mesures i protocols de seguretat van funcionar correctament, l’incident va quedar controlat ràpidament i restringit a l’interior de les instal·lacions.

No hi va haver afectació a l’exterior, llevat dels episodis de males olors, que es van generar a pesar de les mesures que es van prendre per pal·liar-les, a causa de l’augment de la temperatura i el canvi d’intensitat i direcció del vent a partir del migdia. L’empresa lamenta les molèsties ocasionades. Malgrat aquests episodis, els mesuraments de l’aire que es van realitzar durant tot el dia van mostrar en tot moment concentracions per sota dels llindars, per la qual cosa es va informar que l’incident no suposava un risc de toxicitat o perillositat per a la població.

Des de l’empresa ja s’han iniciat les tasques d’anàlisi i avaluació de l’incident per determinar-ne les causes i prendre les mesures que siguin necessàries per tal d’evitar que es pugui tornar a produir. La primera hipòtesi apunta a que la causa de l’incident estaria relacionada amb les pluges torrencials registrades el 23 de setembre a Tarragona, tot i que fins que no es completi aquesta anàlisi no es podran determinar.

ASESA vol reiterar l’agraïment per la seva professionalitat i dedicació als integrants dels cossos de seguretat i emergències que van intervenir en l’incident, en particular els Bombers d’empresa, dels Parcs Químics i de la Generalitat, i reiterar les disculpes per les molèsties que s’han ocasionat a la població a conseqüència de les males olors.