Al voltant de les 4 de la matinada d’aquest dilluns s’ha produït una fuita de nafta a les instal·lacions d’ASESA (Asfaltos Españoles SA) al polígon Sud de Tarragona. Es tracta d’un hidrocarbur que no és tòxic ni perillós per a les persones.

Tan bon punt s’ha registrat l’incident, s’han activat els pertinents protocols de resposta, s’ha establert comunicació permanent amb les autoritats, i s’ha procedit a l’aturada de la planta amb seguretat.

Bombers dels Parcs Químics de Seguretat i de la Generalitat de Catalunya s’han desplaçat per col·laborar en la resolució de l’incident. Finalment, la fuita ha quedat completament recollida dins del recinte de l’empresa sense cap afectació a l’exterior.

Durant aquest dilluns a la tarda s’està procedint al transvasament del producte, maniobra que es podria prolongar fins dimarts al matí i que pot comportar episodis de males olors perceptibles des de l’exterior. L’empresa lamenta les molèsties.

ASESA ja ha iniciat les pertinents indagacions i anàlisis internes per tal de determinar les causes de l’incident i implementar les mesures que corresponguin. Alhora, vol agrair la professionalitat i dedicació dels diferents cossos de seguretat i emergència que han treballat en l’incident, en particular dels bombers de la mateixa empresa, dels Parcs Químics i de la Generalitat.