• Representants de l’empresa han rebut l’alcalde i el rector de la Pobla, amb els quals han compartit l’homenatge anual a la venerada patrona del municipi

Per segon any consecutiu i degut a la persistència del context pandèmic, Dow i l’Ajuntament de la Pobla van decidir mantenir el format de visita i ofrena al monòlit de la Mare de Déu del Lledó instaurat l’any passat. Aquest, malauradament, suposa que els veïns i veïnes del municipi pobletà no poden assistir a aquesta entranyable trobada, si bé empresa i consistori han volgut mantenir viva la tradició i, per això, aquest migdia ha tingut lloc aquest acte d’ofrena i benedicció del monument.

Així, l’alcalde Joan Maria Sardà i el rector de la pobletana parròquia de Sant Joan Baptista, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano han acudit en representació de la Pobla de Mafumet a les instal·lacions de Dow al polígon nord per visitar i retre culte al monòlit de la Mare de Déu del Lledó que, des de fa més de 40 anys, recorda simbòlicament l’antiga ubicació de l’ermita que resguardava la imatge de la venerada patrona del poble.

Els representants pobletans han estat rebuts per Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, Directora d’hidrocarburs de Dow Nord; i per una representació del personal d’Operacions de la planta.

Amfitrions i convidats han dut a terme la tradicional ofrena floral i pregària a la Mare de Déu del Lledó, mantenint en tot moment el protocol de seguretat i les mesures antiCovid vigents. Aquestes han coincidit a destacar la importància de mantenir aquesta trobada, malgrat no hi han pogut assistir els pobletans, perquè suposa la perpetuació d’una tradició molt arrelada i perquè ha estat realitzada en nom de tots els habitants de la Pobla.

A la conclusió de l’acte, tots els seus participants s’han emplaçat per a la visita del 2023, en la qual confien i desitgen que s’haurà recuperat la situació de normalitat i, per tant, que els pobletans i pobletanes podran tornar a visitar el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un dels actes més tradicionals i entranyables per a Dow i la Pobla.

En aquest sentit i atès que en aquesta ocasió no ha estat possible l’assistència de públic, per raons de seguretat i prioritzant la salut de tothom, Ignasi Cañagueral i Joan Maria Sardà han compartit amb els pobletans aquest entranyable moment amb un missatge, un vídeo i un recull fotogràfic a través de les xarxes socials del municipi, tot emplaçant-los a futures visites.