• Aquesta tecnologia pot reciclar tot tipus de plàstics, inclosos els plàstics flexibles multicapa utilitzats en l’envasat de productes alimentaris.
  • Dow jugarà un paper fonamental en el llançament d’un milió de tones de capacitat de reciclatge que pensa implementar Mura arreu del món per al 2025.
  • Dow rebrà subministrament de matèria primera reciclada feta de residus plàstics a la primera planta d’aquest tipus que té Mura a Teesside, Regne Unit, per subministrar productes plàstics sostenibles a les principals marques del món.
  • Mura té plans per construir nous centres als EUA, Alemanya i Àsia, a mesura que es vagi desenvolupant el projecte.

Dow (NYSE: DOW) líder global en ciència dels materials, i Mura Technology, pioner global d’una avançada tecnologia de reciclatge de plàstics, anuncien avui una aliança per contribuir a eliminar els residus plàstics del medi ambient.

La col·laboració impulsarà el ràpid desenvolupament de la nova tecnologia HydroPRSTM (Hydrothermal Plastic Recycling Solution), un avançat procés de reciclatge adreçat a impedir que els plàstics o el carboni contaminin el medi ambient, al temps que creen la matèria primera per a una economia de plàstics circular i sostenible. Aquest acord suposa un important pas endavant en el compromís de Dow cap a una economia circular dels plàstics i per evitar que aquests contaminin el medi ambient.

L’aliança combina la ciència dels materials de Dow, la seva presència global i els seus recursos financers, amb la tecnologia puntera de Mura, per produir matèries primeres circulars que es converteixen en el plàstic reciclat que consumidors i marques busquen cada cop amb més interès.

HydroPRSTM, solució patentada de Mura, és un revolucionari procés de reciclatge avançat que utilitza vapor súper-crític per convertir els plàstics en els productes químics i hidrocarburs dels quals van ser formats, per ser utilitzats en la fabricació de nous productes plàstics com si fossin nous. HydroPRSTM pot reciclar tots tipus de plàstics -incloent-hi els plàstics flexibles multicapa utilitzats per a envasat, que avui dia són difícils de reciclar, per la qual cosa sovint són incinerats o portats a l’abocador.

És important destacar que els plàstics produïts a partir d’aquests productes reciclats seran vàlids per al seu ús com a embolcall de productes alimentaris, contràriament a la majoria dels processos convencionals de reciclatge. Amb la tecnologia de Mura no hi ha límit al nombre de vegades que pot reciclar-se el mateix material, la qual cosa significa que té el potencial de reduir significativament els plàstics que només es fan servir un cop i produir la matèria primera per a una economia circular de plàstics. A més, aquesta avançada tecnologia de reciclatge estalviarà aproximadament 1,5 tones de CO2 per tona de plàstic reciclat, si es compara amb la incineració de plàstics no reciclats.

Dow jugarà un important paper com a fabricant global de plàstics, demostrant que la tecnologia de Mura pot satisfer les necessitats de sostenibilitat i eficàcia que té la indústria, i que els productes fabricats per mitjà d’HydroPRSTM poden ser utilitzats a gran escala per produir nous plàstics. La primera planta del món en utilitzar la tecnologia HydroPRSTM està sent construïda a Teesside, Regne Unit; i s’espera que la primera línia de 20.000 tones/any entri en operació l’any 2022. Quan les quatre línies estiguin operatives, Mura serà capaç de reciclar 80.000 tones de residus plàstics a l’any, subministrant a Dow els materials així produïts. Dow farà servir aquests materials per desenvolupar nous plàstics de qualitat verge per a aplicacions com embolcalls de productes alimentaris i altres productes de paqueteria, que serien recirculats en la cadena global de subministraments, creant així una veritable economia circular del plàstic.

En paraules de Carsten Larsen, Director Comercial de Plastic Circularity EMEA & APAC, del negoci de Dow Packaging and Specialty Plastics: “Estem encantats de donar suport i d’invertir en el desenvolupament d’aquesta tecnologia que canviarà realment les regles de joc del reciclatge. Estem compromesos a implementar un canvi real que acabi amb la catalogació del plàstic com a brossa i que impulsi l’avenç cap a una economia més circular. Sabem que aconseguir aquest objectiu requerirà innovació i inversió, i que no podem fer-ho sols. Per aquest motiu la nostra aliança amb Mura és tan important i creiem que constituirà un pilar crucial de la nostra estratègia de reciclatge en el futur”.

Dr. Steve Mahon, CEO de Mura Technology, afegeix: “La contaminació per plàstics és un repte global, i el nostre objectiu és fer-li front recollint milions de tones de residus plàstics cada any i tornar a introduir-los en la cadena productiva com a valuosa matèria primera per a les granes empreses del món”.

“Estem canviant la manera en què el món veu els plàstics: no com quelcom que es llença, sinó com un producte que pot ser utilitzat una vegada i una altra, i de manera sostenible, sense malmetre el medi ambient. La nostra aliança amb Dow contribuirà a que això sigui una realitat i a crear una economia plàstica circular en la pròxima dècada”.

Els residus plàstics representen un “recurs perdut” i, al mateix temps, una enorme oportunitat econòmica, valorada en 120.000 milions de dòlars anuals, segons el Fòrum Econòmic Mundial (World Economic Forum[i]). A més, la fabricació global de plàstics produeix uns 390 milions de tones de CO2 cada any, equivalent a uns 172 milions de cotxes. Atès que la producció de plàstics és responsable del 6% aproximadament del consum global de petroli avui dia, desenvolupant una tecnologia capaç de reciclar tots els plàstics i crear els ingredients per a una economia plàstica circular, el reciclatge avançat pot reduir el consum de petroli de la indústria química. Mura ofereix la possibilitat de disminuir dràsticament la brossa plàstica global i les emissions associades al tractament d’aquesta brossa.

Per reduir aquest residu plàstic global, Mura ha dissenyat el seu model de negoci per a un ràpid desplegament i està construint una xarxa global de col·laboradors. Dow s’uneix a altres companyies globals com KBR Inc., empresa multinacional de serveis d’enginyeria radicada en els EUA; Wood, consultor global i empresa d’enginyeria; i Igus GmbH, líder global en plàstics industrials; com a socis per accelerar el desplegament d’aquest projecte arreu del món. La tecnologia HydroPRSTM de Mura utilitza com a sistema neuràlgic la tecnologia Cat-HTRTM, que va ser desenvolupada i és propietat de Licella Holdings Limited, Nova Gales del Sud, Austràlia.

A més de la seva primera planta al Regne Unit, Mura ha vist oportunitats de desenvolupament a Alemanya i als Estats Units –on construirà noves plantes de reciclatge en els cinc pròxims anys– i en els mercats asiàtics, com a part d’un ràpid desplegament mundial que assolirà una capacitat de reciclatge d’un milió de tones anuals el 2025. L’aliança amb Dow serà un factor clau d’aquest objectiu. Mura seguirà captant fons per impulsar una major expansió, i està en converses amb una sèrie d’inversors globals.

L’aliança anunciada avui és un altre exemple de com Dow està treballant amb altres companyies per impulsar aquests grans avenços en les tecnologies de reciclatge, i per implantar innovacions que canvien les regles de joc, impedint que els residus plàstics contaminin el medi ambient. El 2019, Dow va anunciar una aliança amb Fuenix per subministrar matèria primera extreta del reciclatge de brossa plàstica. La col·laboració amb Mura suposa un altre pas més en els esforços de Dow per assolir els seus Objectius de Sostenibilitat que ha anunciat recentment, per combatre el canvi climàtic i la brossa plàstica.

  • Mira el vídeo explicatiu de la tecnologia HydroPRSTM aquí.
  • Mira aquí vídeo sobre l’estratègia de Dow per crear una economia plàstica circular.

[i] WEF – The New Plastics Economy: Rethinking the Future of Plastics