Prop de 200 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet s’han desplaçat aquest matí fins a les instal·lacions de Dow al polígon nord per dur-hi a terme una de les tradicions més arrelades al municipi, com és la visita i pregària al monòlit de la Mare de Déu del Lledó que, des de fa 42 anys, s’aixeca a l’interior del recinte de la companyia. Aquest entranyable acte ha tingut lloc, com sempre, en el marc de la Festa Major d’hivern que el municipi pobletà dedica a la seva patrona.

La comitiva veïnal ha estat encapçalada per l’alcalde, Joan Maria Sardà, i diversos dels regidors i regidores municipals, així com pel rector de la parròquia pobletana, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano, junt amb els prop de 200 veïns i veïnes que han volgut participar de la trobada. Tots ells han estat rebuts per Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, Directora d’hidrocarburs de Dow Nord; i per una representació del personal d’Operacions de la planta.

Un cop reunits, amfitrions i convidats han compartit la tradicional ofrena floral i pregària al monòlit de la patrona pobletana per a, seguidament, protagonitzar la fotografia de record d’una trobada que ha finalitzat amb un dinar de germanor abans de donar per finalitzar aquesta entranyable i tradicional acció conjunta que, com sempre, contribueix a estrènyer lligams.

Abans de finalitzar la trobada, Ignasi Cañagueral ha manifestat davant de tots els assistents que “un any més ens suposa un gran plaer rebre els veïns i veïnes de la Pobla a les nostres instal·lacions, per celebrar-hi un acte tan emotiu com és la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un acte que ens permet compartir una agradable estona amb la comunitat que ens envolta i, també, mostrar què fem i com ho fem”.

Per la seva banda, Joan Maria Sardà s’ha mostrat “agraït que, un any més, Dow ens obri les seves portes per celebrar-hi una de les tradicions més importants del nostre poble, en un acte que ens permet seguir enfortint els vincles que tenim com a societat i perpetuar, un any més, el record de l’antiga ermita de la nostra patrona”.

En aquest sentit, el monòlit recorda d’una manera simbòlica l’indret on, fins l’any 1801, les runes de l’ermita de Sant Joan del Codony van acollir la imatge de la Mare de Déu del Lledó, una talla de fusta del segle XIII que actualment és venerada a l’església parroquial del municipi pobletà.